Ordföranden har ordet

Mitt namn är Peter Bergman och jag är sedan årsmötet 8:e Mars 2020 ny ordförande i Svenska Pokerförbundet. Jag är hedrad över förtroendet och kommer efter min bästa förmåga fortsätta driva förbundet i den riktningen medlemmarna önskar. Till min hjälp kommer styrelsen även bestå av Daniel Olsson, Robert Svedin, Alexander Nilsson, Kristos Theodoridis, och Micke Torstensson (som suppleant).

Vem är Peter Bergman?

Jag är 40 år gammal, bosatt i Stockholm, gift och har två barn. Min relation till poker började omkring år 2000 när jag arbetade som croupier. Jag har på avstånd följt förbundets arbete sedan starten och har flertalet vänner som tidigare varit aktiva inom förbundet. Jag har alltid haft både åsikter och idéer om hur det går att göra pokern bättre för oss spelare, men också för arrangörer.

“Vilken nivå jag håller som pokerspelare låter jag andra bedöma.”

Många av er medlemmar har säkert sett mig i något pokerrelaterat sammanhang då jag regelbundet besöker olika live-event i Sverige och Europa. Givetvis är jag regelbunden besökare på SM varje år där jag har en kärlek till spelen med så många kort som möjligt. Vilken nivå jag håller som pokerspelare låter jag andra bedöma.

Fler medlemmar ger starkare förbund

Jag kommer arbeta hårt för att involvera klubbarna då det är där vi medlemmar träffas och utövar vår hobby. Utan klubbar har vi inga platser att spela poker på, med de förutsättningar vi spelare önskar. För att det här ska vara möjligt behöver givetvis förbundet få veta från klubbarna vad de vill och hur klubbarna önskar att situationen såg ut i samhället för att de ska kunna bedriva sin verksamhet. Med den informationen oss tillhanda och förhoppningsvis fler medlemmar blir vi som förbund en starkare röst politiskt och i arbetet med att försöka påverka situationen för hur poker får organiseras i Sverige.

Skapa mervärden

Under året kommer mycket tid läggas på att skapa ett mervärde för medlemmarna i Svenska Pokerförbundet genom, förhoppningsvis flertalet partners till Svenska Pokerförbundet. Hur det arbetet och mervärdet kommer att se ut kommer kommuniceras löpande genom våra kanaler och här på Seatopen.se.

Det vi alla kan göra för att påverka utvecklingen och situationen för både spelare och klubbar är att bli medlem i förbundet. Gå in på www.svenskapokerförbundet.se och lös medlemskap redan idag.

Tack för ordet!

Peter Bergman
Svenska Pokerförbundet

Lämna en kommentar