Doug Polk har skjutit sin sista river
Publicerad

Doug Polk har beslutat att lämna pokerscenen endast 32 år gammal. Trots hans ringa ålder har han lyckats sätta ett avtryck hos miljontals spelare världen över både på och vid sidan av duken. Redan 2018 gick han ut och meddelade att han skulle lägga korten på hyllan. Då hade han hunnit spela in nästan 10 miljoner dollar i livespel där segern i $111 111 High Roller for One Drop på WSOP 2017 blev hans största cash med 3 686 865 dollar.

Valde poker framför studier

Trots hans imponerande livefacit så var han egentligen cash game-specialist. Han började grinda $0,01/$0,02 och förvaltade en insättning på 20 dollar till 10 000 dollar, vilket ledde till att han valde hoppa av universitetsstudierna innan han tog examen för att spela på heltid. Han räknades i många år som en av de bästa i världen på heads-up cash game.

“Hell of a ride. Thanks to everyone who watched along the way.”

2015 startade han Upswing Poker med vännerna och pokerproffsen Ryan Fee och Matt Colletta. Sidan har blivit en av världens största träningssidor för pokerspelare på alla nivåer där de lärt ut strategier, taktik och vilka verktyg som de behöver för att uppnå sina mål.

Content GOAT

Hans Youtube-kanal ”Doug Polk Poker”, som han startade 2016,  blev enormt populär med hela 286 000 prenumeranter, mycket tack vare hans ärliga och frispråkiga framtoning i “rutan”. I måndags publicerade han sin sista pokervideo ”This Is My Final Poker Video”. I videon förklarar han att han lämnar pokerscenen helt för att han tappat glädjen för spelet och känner sig klar med poker.

Om beslutet är definitivt eller om han med en välbehövlig paus kan få tillbaka glädjen till spelet igen återstår att se, det mesta talar dock för att han har skjutit sin sista river.

Se Dougs sista pokervideo:

Lämna en kommentar