God fortsättning

Hoppas er semester, sommar och ledighet varit lika skön som välbehövlig som den varit för min egen del. När jag började arbeta igen efter mina 7 veckors ledighet var det med en stor portion gammal hederlig jobbångest.

Extra tungt är det förstås eftersom vi vid den här tidpunkten skulle fått den där extra veckans ledighet med årets höjdpunkt när det kommer till poker. Självfallet syftar jag på SM som när jag skriver det här skulle varit i full gång i vackra Tallinn.  Till er som ännu inte varit i Tallinn eller SM över huvud taget finns bara en sak att säga. ÅK! Jag hoppas jag får se alla gamla och nya bekanta vid SM när den här förbannande pandemin släpper sitt grepp om mänskligheten.

Poker-SM Online runt knuten

Men innan det är tid för oss att få spela Live-SM så finns det faktiskt något som inte ens Covid-19 kan hindra oss att göra! Jag syftar förstås på Poker-SM Online. PSMO är bakom knuten och kommer att lysa upp mörkret i mitt vardagsrum senare i oktober/november. Känslan att det snart dukas upp till mästerskap börjar komma och jag funderar på om det är något av eventen jag inte kommer att spela!

Unibet står åter värd

I år spelas PSMO hos Unibet med start söndag 18:e oktober. Det kommer genomföras totalt elva event där det första är en Centroll med ett inköp på €0,10 (tack spellagen för den logiken) och det hela avslutas med Main Event den 8:e November. Speldagarna är onsdagar och söndagar med starttider klockan 19 eller 20 beroende på event. Titta på förbundets hemsida för exakt spelschema och tider. På Unibet finner ni även all information om de olika satelliter som finns att tillgå om du inte vill köpa in dig direkt till eventen.

Ship it for charity

Eftersom jag i de vanliga officiella turneringarna jag spelar skänker bort 20% av mina nettovinster i varje enskild turnering kommer jag självklart göra så även under PSMO hos Unibet. Känner även du att du har råd och vill skänka bort en del av dina eventuella vinster så gör som många andra gjort och besök Ship it for charity på FB för att se vad det hela handlar om. Inget krav för någon och ingen kommer tacka dig, men du ökar på dit karmakonto.

Slut leden – joina förbundet

Förbundet hade under PSMO tänkt att ge tillbaka värden till alla medlemmar genom att addera paket och säten till Poker-SM Live. Men på grund av hur spellagen är utformad har vi i förbundet efter kontakt med Spelinspektionen insett att det inte är möjligt att göra så. SJÄLVKLART är det här något Svenska Pokerförbundet inte kan acceptera och vi kommer vända på det här ut och in för att utröna varje liten del och tolkning av spellagen för att vi pokerspelare ska kunna få ta del av de priser som övriga invånare inom europeiska unionen och EES får ta del av.

Vi spelare måste organisera oss och uppvisa gemensamma konkreta förslag till den spelmarknad vi vill ha. I slutändan handlar det om politik och inom politik vinner vi mark genom antal. Antalet är nyckeln till förbundets inverkan i politiken och det är genom antalet DU kan påverka. Så bli medlem i Svenska Pokerförbundet!

Innan vi drabbar samman i PSMO hos Unibet kommer förbundet i kommande Svepof-blogg gå vidare i ämnet, vilket vi vred och vände på i torsdagens stream på Seat Open Twitch. Förbundet kommer publicera vår korrespondens med spelinspektionen som ligger till grund för varför vi eller någon annan inte längre kan addera priser i en pokerturnering.

Lämna en kommentar