Nu startar Poker-SM Online 2020

P-O-K-E-R, poker, poker, nu är det pokerfeber.

Mörkret har lagt sig överallt och 2020 fortsätter sakta mot sitt slut. Under ett normalt år hade minnena från årets SM i Tallinn precis börjat avta lite i takt med att November närmar sig. Men 2020 är absolut inte ett normalt år och minnena från årets SM har jag inte ens fått ännu..

Det jag med säkerhet vet är att på Söndag är det nersläpp för årets Poker-SM Online på Unibet! Därifrån kommer jag med säkerhet ha minnen som är positiva från det här året. Med årets PSMO kommer det skapas nya (eller nygamla) svenska mästare som kan sälla sig till skaran som kan titulera sig SM-mästare. Även om SM kanske inte är världens största eller penningstinna turneringsserie så är det ändå ”vårt” SM och med ”vårt” SM menar jag att det är vi spelares egna SM. Att vi spelare har vårt eget mästerskap är något vi ska vara stolta över och stolta ska även de som får titulera sig svenska mästare vara.

Turneringsschema Poker-SM Online 2020

Förbundet driver spelarnas frågor

De närmaste veckorna är det fullt fokus på PSMO och jag hoppas att alla som någonsin foldat Pre-flop i sitt liv väljer att både delta i de event den prioriterar och samtidigt väljer att stödja pokern i Sverige genom att bli medlem i Svenska Pokerförbundet. Genom ett medlemskap i förbundet bidrar du med röststyrka och genom medlemsavgiften så skapas möjligheter för förbundet att ta de kostnader som finns för att bl.a. genomföra ett Online-SM och ett live-SM. Samtidigt behövs pengar i förbundet för att driva de frågor som gynnar svenska pokerspelare såväl online som på klubbscenen.

Med nuvarande situation med insättningsgränser online och med ett situation där poker är felaktigt placerad i spellagen är det mycket viktigt att vi spelare organiserar oss och påvisar hur situationen är ohållbar för vår del. Med en situation där pokern fortsatt befinner sig på sin nuvarande plats i spellagen så kommer poker som vi är vana att spela det troligtvis förändras så pass mycket över tid för oss i Sverige att det till slut inte längre är tillgängligt eller attraktivt för oss svenskar att spela.

MEN genom att delta i PSMO på Unibet och bli medlem i förbundet så är du med och bidrar till att det arbetas för att förutsättningarna ska vara så goda som möjligt för oss spelare. Så nu önskar jag att fler människor får SM-feber och deltar de kommande veckorna under SM på Unibet.

Må bäste kvinna eller man vinna!

Lämna en kommentar