WPT Nottingham del 2
Med gårdagens hotellbesvär i åtanke börjar den här dagen bättre då en trevlig person i receptionen faktiskt löser våra problem istället för att krångla ytterligare. Det som för 12 timmar sedan var totalt olösbart fixades på en minut och jag och Jesper får flytta ut i något sorts semi-garage på bakgården men det funkar.

Så dags för Dag 2 av öppningseventet! Dusk Til Dawn är ett trevligt ställe med bra personal, bra mat och mentaliteten att “allt går att lösa”. Men de verkar ha lovat lite mycket då det mesta under veckan blir försenat och stökigt. Turren som nu skulle börja 17:00 blir försenad någon timme, inte hela världen men stökigt när 300 pers ska “stå vid sidan” och avvakta i ett redan innan trångt rum. Det dras igång till slut och jag blir tyvärr inte långvarig. Foldar mina 20-25bb ett par varv innan den aktiva snubben precis före mig höjer på HJ. Jag jammar AQo på CO för ca 20bb och BB vaknar upp med QQ. GG.

Utköpt och klar

Här är grejen med Nottingham: När man är bust i något så finns det inte så mycket annat att göra än att spela mer. Johan och Lasse lirar $5k turren, det regnar ute och jag orkar inte ligga på rummet så vi startar upp ett cashgame, £2/£2 NL var det enda som kunde startas. Tredje handen hamnar vi trevägs allin för 500 brittiska spänn skallen i en märklig pot där jag har försvarat straddlen med 86o, checkraisat T97r flop, blivit 3betad av Shrek och sen jammad av Uberchaffisen emellan oss. Syn syn. Uberchaffisen säger redan på flop att han kommer vinna, men i klassisk live-anda så är det ingen som visar korten. Första runouten kommer T97 8Q så den kan jag nog tacka godnatt till då någon säkert har en knekt. Uber säger att den är hans. Andra runouten T97 77 och Uber säger att han vann den också. Han visar KJ? Alltså dubbelmacka på flop, nöts på första runouten men K hög på andra. Shrek säger att han inte vinner någon och håller korten i muckläge innan han kikar igen och “hittar ett par” i näven i JTo som båtade upp på andra runouten. Så de delar på min deg.

Jag bryr mig inte jättemycket när jag blir slowrollad, men jag förstår verkligen inte hur det alltid är de största casinoregsen som råkar göra det. Gubbarna som sitter där dag ut och dag in är oftast de som gör tekniska misstag trots mest erfarenhet. Jag blev rullad fint i en stor pott på CC cg under Nårdic i år där jag checkjammade 77 på J763r i 3betad pott och motståndaren tog 45 sekunder på sig att syna med 54. Men han visste inte bättre, så då är det inte så mycket att snacka om. Men Shrek, bättra dig!

Jag lirar kvar tills Johan eller Lasse bustat och sen blir det raila dem lira Backgammon på hotellet med några öl. Folk har försökt förklara gammon för mig säkert 7 gånger men jag fattar verkligen inte, det låter alltid så självklart “jo men så kan du flytta x eller y”, jag nickar lite och låtsas fatta men jag förstår mig verkligen inte på spelet. Sen har Lasse lirat Backgammon i 40 år som han sa, så farten på det spelet kanske inte var bästa skolan för nybörjare. Avslutning på Johans Indier som sig bör, imorgon börjar Main Event!

40 min att köpa in i Main

Vakna. Dusch. BBC News. Brexit. Avocado smash. Black coffee. Uber. Dusk Til Dawn.

Det blir stora problem för mig att köpa in i Main då jag helst vill köpa in från mitt Partykonto, men inte via PP Dollar. De som sitter i desken där är oroliga för att de bryter emot svenska lagar om de tar pengar från mitt konto som är kopplat till Bank ID osv, och det tar utan att överdriva 40 minuter och 6 olika personer innan någon ung confident kille kommer och 1337:ar skiten ur databasen och lyckas lösa det. Jag får hans visitkort för eventuella re-entries.

Drar ett bra bord med bland andra Tobias Revenäs, Steven Warburton och en britt jag träffat en gång i Tallinn som jag trodde hette Andrew men han hette Endry. Jag får jesus seat (precis position) på rummets största fisk som bland annat öppnar 12x på knapp, får folds och visar AJ. Jag försöker såklart spela så många potter som möjligt emot den här gentlemannen men efter en halvtimme kommer floor och flyttar nästa BB och det är såklart honom. Bordet gråter en kollektiv skvätt efter han lämnat.

“Unlucky”

UTG typ ung duktig tysk öppnar till 500 på 100/200, gubbe i MP synar och jag har QQ i SB och ca 20k i stacken. Jag säger 2700 och UTG klickar tillbaka till 5.5k, MP viker. Tråkig spot, men jag bedömde honom som den på bordet att vara most likely att vara på äventyr och det är ju en fin spot att ha många 4bet folds emot min stack och position. Jag jammar med ena foten på väg till re-entry disken och han blixtsynar sådär irriterande snabbt som man verkligen inte vill se när man stoppat in med QQ. Han har KK, Kamprads Kulor. Flop 678 båge. Turn Q! Han hoppar upp från bordet som om någon precis dragit fram en pistol. Han mår så fruktansvärt dåligt och det är dubbelfattad facepalm och hela repertoaren. Kanske det här var fel snubbe att jamma QQ emot ändå om det här är hans reaktion. River blank och jag dubblar upp efter en väl utförd utsugning. Drar på mungipan, höjer ögonbrynen och säger -Unlucky. Klassiker.

Jag och Tobias stångas mycket och vi spelar tre stora potter som tyvärr inte var relevanta nog att kvalificera sig till mina telefonnotes till bloggen, men jag viker river tre gånger emot honom och får sedan höra att två av dem var bluffar.

Ett steg bak två steg fram

Sen en spot jag inte är helt säker på. Öppnar ATcc tidigt, Warburton synar bakom, vi går HU till KcJc6x, så jag floppar Ronaldinho-drag. Jag går checksyn emot normal size. Turn 9ss så dubbla färgdrag nu. Check, han 3k in i 5k, jag all-in för 17k totalt. Han gråtsyn med 66 och håller. Nere på 25k igen.

Hoppar upp till 38k efter lite småpotter som gått vägen och nu blir det en stor näve. 175/350 blinds, jag går 800 UTG med Ad9d, “Endry” på CO synar, knapp synar och BB synar. T96dd, knack knack knack till Endry som säger 1300 som är ca 30% size. Knapp syn, jag syn. Turn 5x relativt blank, check, Endry betar 6800 som bör vara ett knappt överbet. Mellanpar, nötfärgdrag och unblockar alla världens KQdd QJdd och övriga drag han kan panga på med måste bli en syn igen. Förbereder mig att syna ner blanka rivers relativt ofta (kanske 25-30%?), blockar T9 och 99 fine och när man checksynar T96 som PFR har man oftast inte en hand som mår bra av att syna thrice. River svart A. T96dd 5x Ax. Jag check, han jam ca 28k in i 22k och jag ger han hela dansen med tar av mig brillorna, dubbelkollar brädan och synar efter 10 sekunder. Han visar 43dd. 80k!

Smart att bryta tidigt

De gör en väldigt smart grej att istället för att alla ska ta dinner break på kvällen, lösa mat och komma tillbaka, så spelar man bara till 20:30 och sen är dagen färdig och man kan gå och käka vart man vill. Man är ju dessutom klar för en vilodag eftersom 1B spelas nästa dag så man kan unna sig några öl och god mat. Jag, Johan och Simon Brändström bestämmer oss för att prova på…Johans Indier. Trevlig kväll och jag har ca dubbel average (90k från 30k start) till Dag 2 av Main.

I nästa del ger jag er facit på hur man dödar 24h i Nottingham och går såklart in på fortsättning av Main!

Lämna en kommentar