WPT Nottingham del 3

Jag och Johan fick båda med oss bra staplar från dag 1A, medan Jesper och Lasse ska försöka idag igen under 1B. Hur slår man då ihjäl 24h i Nottingham utan att röra en kortlek?

Man kan till exempel:
· Posera med “original” Robin Hood statyn
· Besöka Englands äldsta pub, Anno 1189
· Försöka ta en kaffe på ett 300 m2 coffee house, men få höra att de har slut på kaffe?!


Who wore it better?

Själva centrum var väl sådär, trevligt men fanns inte extremt mycket att göra eller se. Det blev mest att hoppa runt mellan caféer och ta lite snacks här och där för att fördriva tiden. Lasse bustar tyvärr och joinar oss för en trevlig middag, sen blir det Arsenal vs något belgiskt lag i någon cup och sömn.

Dag 2, dags att springa

Nästa dag är det då äntligen dags för Dag 2 av Main. Min dubbla average ser fin ut i påsen och bordet blir förhållandevis bra. En grek som inte vet vad han sysslar med, och jag har direkt position på Ram Vaswani som troligtvis har passerat sitt bäst före-datum i pokersvängen. Jag börjar bra och får upp mina ca 90k till 115k.

Ram Vaswani öppnar 3x på knapp, han gör den klassiska livegrejen att han öppnar större i sen position så det ska bli dyrare att “fuck with him”, det verkar dessutom som att han öppnar sämre händer ännu större än bra händer då hans size har varierat rejält under dagen. Jag sitter i SB med AQo och den här gubben har ett rykte kring sig att vara väldigt kladdig i potterna, vi har båda typ 1.5x avg och när jag nu sitter i position på bordets största Sourcream&Onion så känns det onödigt att 3beta AQ och syna 4bet ur pos osv. Skönt att ha starka händer i flatrangen också. Så jag tar mig en kik. BB, Lithuanian kille, squeezar typ 25% av sin stack, Ram kastar och jag stoppar in. Han har QQ och håller så jag åker ner på 100k.

“Good luck! Thank you!”

Ett sidospår från den här handen: Korten kommer upp på rygg och jag säger “Good Luck”, han säger “Thank You”. Jag ser det här allt för ofta och vill typ ranta lite om det ändå. Många verkar tro att de på något sätt ska “jinxa” sig själva om de säger good luck till sin motståndare när man är all-in. Att när man går därifrån bustad och klar så ska man ångra sig att man önskade någon lycka till, och på så sätt påverkade universums rytm. Det många antagligen förstår men vägrar att acceptera är att dealern alltså har blandat fysiska kort som lagt sig en specifik ordning. “Ödet” är redan bestämt, det är bara presentationen kvar och vad man än säger så kommer inte korten kunna hamna i någon annan ordning. Det låter ju som riktig mellanstadielogik, men förvånansvärt många verkar inte inse det. I mina ögon är det jävligt rude att inte svara good luck, det är ju bara en trevlig hälsningsfras. Tänk er att ni har umgåtts med någon hela kvällen, skiljs åt och ni säger “Godnatt!”, och den svarar “Tack”. Det är exakt samma sak att inte svara GL när någon säger det.

Flyter på

Greken öppnar till 2100 UTG på 400/800, en duktig skotte som heter Dean flattar precis efter och jag kikar med 87hh på CO och BB synar likaså. Fyrvägs till Ad9d6x, knackas till mig och jag väljer att satsa marker, nämligen 4200 sådana. BB är enda synaren, en ung tysk kille. Turn kommer ett svart A, jag bestämmer mig för att gå bet igen då det mesta förutom Ax bör foldas från hans position då jag kommer ha 66/99 ganska ofta osv. Mitt bet blir 7500 och han synar. Jag rivrar Der Stege på 5x river och betar 15.5k och han viker. Skön liten pott att vinna.

Överlag en bra start på dagen några timmar in och jag lyckas få quads i världens finaste spot men det blir ingen aktieutdelning. Öppnar 77 tidigt, BB försvarar. 875ss, jag bet han syn. Turn 4sss, han leder ut halvpott jag syn. River 7 och han checkar och tankar emot mitt lilla bet tills någon kallar klocka, timear ut tiden tills hans hand autodödas och frågar sen om Q hög hade vunnit. Ryssar alltså…

En ung (30 kanske? Jag kommer ihåg när ung betydde 21…) aktiv kille öppnar i mittpos och jag tänker 3beta ATo och funderar på en size, men under tiden som jag tänker så 3betar snubben till vänster om mig out of turn. Det blir ju en enkel fold, men det som gör storyn halvkul är att han till vänster om mig visar 32o på showdown? Cheers mate.

Jag är inne och kladdar från BB emot tysken och får checkfolda river, jag har tyvärr inte detaljerna på handen men det var inget jätteintressant. Checkraise flop med gutshot, bet stort turn och x/f river. Nere på 60 friska och 4betar AA på knapp emot HJ open och CO 3bet. Får in emot 99 och dubblar till 140k! Nu dinner break, 150 pers kvar och 87 får betalt.

Goda råd dyra

Efter middag är goda råd dyra och med BB på 2500 halkar jag nedåt under en lång period utan att lyckas vinna någonting. Jag tar en stor risk när tysken öppnar till 5k tidigt, ny gubbe synar, Ram synar från SB och jag har A9o och 68k i BB. Jag säger 20k totalt och alla viker. Bubblan närmar sig och spelet blir extremt långsamt, det delas ut timebankkort, 3st á 30 sekunder och ipaden kommer fram för att ge alla 30 sek per beslut. Hela mitt bord tankar max före varje beslut och även om det säkert är GTO så tycker jag inte om det. Men vem fan gör det. En kille vid bordet påpekar till alla att de bör bränna sina timebankkort så att övriga bord hinner spela fler händer. Är väl i princip det råttigaste jag har hört, men han kom tvåa i turren sen…

Det blir ju lite mer relaxed och snackigt med långa händer och man hinner prata rätt mkt i händerna när varje hand tar 5 min, och den som känner mig vet att jag inte är sen på att hålla låda. Någon nämner Hippodrome och jag kan såklart inte hålla mig från att berätta historien om när mina vänner blev tillsagda att de inte fick dricka mer av brush där, gick ner och köpte screwdrivers på bottenplan och upp igen, och brush frågade, “Vad dricker ni?” varpå de svarar Orange Juice. Brush tar då glaset från den ena, smakar på drinken och kastar sen ut dem. En bra story och den skulle såklart berättas on topic. Mitt i storyn kollar jag ner på AJs dock, så jag har ju 29 sekunder nu innan jag behöver agera. Jag berättar klart storyn med inlevelse, inkasserar skratt från bordet och med 3 sekunder kvar höjer jag upp. Rätt kul då alla trodde jag var klar med handen som jag satt och höll låda. Lyckas sno blindsen tre händer i rad vilket såklart är jättetacksamt.

Till slut spricker bubblan och jag får med mig 111k till Dag 3 som alltså är i pengarna. Det är lite oklart vad blindsen kommer att vara då några har spelat Dag 2 online, och blindsen kommer vara den lägsta nivån när pengarna nåddes, online eller live.

Dag 3 kan tyvärr sammanfattas i en paragraf så jag kan inte cliffhanga till nästa del. Jag käkar frukost med influencersen och åker bort, får halvkasst bord med kapabla spelare. Någon duktig kille minraisar i tidig position, fold till mig i BB med 22 bigs och AQs och jag kastar in såsen. Han synar med TT. Flop QJ5, turn T, river blank. Bustad och klar, men kul att casha i 2/3 events iaf.

Till slut spelas en $1500 turre som är jättefin, jag kör tre kulor utan framgång så resan slutar minimalt back trots två mincashes. Allt som allt ett trevligt ställe och jag kommer definitivt att åka tillbaka!

Lämna en kommentar