Vykort från pokerkollo

Jag är precis hemkommen från en trevlig helg någonstans i svea rike på det så kallade Pokerkollot! Vad är det ens, kan man kanske fråga sig? Jag ställde samma fråga för ett tag sedan men nu kan jag alltså berätta från egen erfarenhet.

Pokerkollo är alltså ett vuxenkollo med fokus på poker och allt annat som pokerspelare brukar gilla: dryck, mat, PS4, stryktips och the list goes on. En main-turnering och sen sidospel dygnet runt.

Vi var ett glatt gäng på tre jogadores som hoppade in i Greenbays bil för att ta oss till kollot, en ungefärlig tvåtimmarsresa från Stockholm och därmed rimligt enkelt för många att ta sig dit. Eftersom det är bunk beds och inte direkt något hotell så är man ombedd att ta med sig sängkläder, handduk osv. Greenbay inser att han plockat med allt förutom just handduk, så vid skylten för att svänga in till kollogården bestämmer vi oss för att köra vidare till nästa samhälle för att försöka hitta en handduk. Inte långt senare ser vi en skylt det står CENTRUM på, svänger in och går in på ett relativt stort ICA. Vi frågar personalen, säljer ni handdukar här? Varpå de svarar “Handduk? Njaeej….prova Fagersta”. De omdirigerar oss alltså med ungefär två städer, och i den här staden vi befinner oss i kan man inte fysiskt handla en handduk. Rimligt.

Vi anländer lagom till middagen och turneringen är planerad att starta typ 20:00. Som vanligt vid helhelg-events så blir första kvällen “it”-kvällen och ölen och vinet töms snabbt i lokalen. Turneringen är upplagd så att det är en 1k sek turnering, men om man vill så kan man lägga på 1k och spela för 2k. Det blir då en sidopott för de som spelar “high”, och alla spelar ju “low”. Lite som på en pizzeria, alla degar har tomatsås och ost, men de som vill kan spela för tusen spänn mer utan kvitto.

“Man kan göra en re-entry så det ligger lite i bakhuvudet att om gaspedalen skulle låsa sig så kan man alltid byta hyrbil.”

Kjestrup går runt med ett gymnasieblock med odds på folk och han ger mig 22 ggr pengarna för vinst. Så jag spelar en liten TV-peng på mig själv, trots att man vet att det där är print för en sån smart jävel som honom. Jag hamnar vid en rad familiar faces i turneringen och spelet drar igång på 50/50 med 25k startstack om jag minns rätt, dock 30 min klocka så det kommer bli “högt” spel ganska snabbt. Det händer inte så mycket för mig under de första nivåerna, men någon gång runt 150/300 ish så börjar jag köra på. Man kan göra en re-entry så det ligger lite i bakhuvudet att om gaspedalen skulle låsa sig så kan man alltid byta hyrbil.

Jag öppnar cutoff med A5o, typ den bästa handen jag har sett på ett par timmar och x antal öl in är jag trött på att folda. BB försvarar, och flop kommer 842 förmodligen regnbåge. Som en liten asterix kan flikas in att jag kan mycket väl ha fel i någon av dessa handhistorikerna, så då får något ögonvittne från plats gärna korrigera i kommentarerna. Tack! I alla fall, 842 båge och jag cbetar och BB synar. Turn kommer en 9a. Nu leder BB ut strax under halvpott och jag bestämmer mig för att raisa. Ingen favorit såhär i efterhand, men jag höjde i alla fall förhållandevis stort, 3-3.5x tror jag för att setta upp stackarna för en riverjam. Han synar. River 84297. Han checkar, jag jammar. Han funderar långt och länge och synar till slut. Med T7. Det var ett jävla äventyr hur vi kom till river med båda våra händer, men när röken la sig så var det ju en jävla bra syn på river. Hatten av och vi knäpper upp en till Heineken.

Halvshort nu, och en höjer upp till 800 i tidig pos. Jag frågar om han vet vad åtta betyder i Kina, att det är turnumret osv. Kul att jag kikar ner på 88 sen efter jag har sagt det. Syn, och två syner bakom. Flop kommer A74 båge, och raisaren cbetar någon rimlig size, jag synar och resten foldar. Turn kommer just en 8a. Jag typ pekar och säger något i stil med “Där kom ju åttan! Betyder tur för båda oss”. Det var nog mest mig det betydde tur för egentligen. Check, jag bet för att återigen setta upp stacks. Syn. River A7483. Check, jag jam, han blixtsyn med AQ. Tillbaka till startstack kanske.

“Fan vad jag hatar femkorts. Folk säger att det är mycket mer action, men det är verkligen inte det.”

Jag fortsätter gå ut på äventyr och stöter på patrull, minns ingen specifik hand men jag blöder under en period och höjer till slut upp från mittpos med A6o. En riktig Heineken-hand. Någon i mitten och knapp försvarar och flop kommer K54ccc, jag har klöver ess. Vi checkar till knapp som betar, jag går checkraise för att jamma turns. Återigen, don’t try this at home. Eller fan, testa det inte någonstans alls egentligen. Men framförallt inte på pokerkollo. Knapp syn. Turn Jx. Jag jam, han blixtsyn med KJ med klöver knekt. Eftersom han är dealer så får han presentera sitt eget öde och hans högra hand lägger upp ännu en klöver på river så jag vinner och typ dubblar upp. Eller nästan iaf, jag minns att jag bustade knappen men vi hade i princip lika mycket. Mauritz går förbi och jag ber han knäppa en idolbild med markerna före de ska fylla alla andras fickor.

Dagen bryts så småningom och jag får med mig exakt dubbel startstack till Dag 2. Klockan är ca 02.00 kanske och jag hoppar rakt in på cashgame, 10/10/20/40 och ibland /80/160 PLO. Det är dealers choice mellan vanlig PLO och femkorts. Fan vad jag hatar femkorts. Folk säger att det är mycket mer action, men det är verkligen inte det. Folk väljer det på knappen för att “verka” ge mycket action och vilja gambla mer, men visa mig ett livegame där den som väljer femkorts inte är tightast vid bordet och du får mina simborgarmärken från 1997, inklusive sköld (har den blåa). Det är bara en jävla rökridå allting det där, snittpotten går ner i femkorts och de som väljer det spelar tightast av alla då det är spelet som belönar tighthet mest. Det blir iaf en trevlig sittning som tyvärr slutar rakt åt skogen för min del.

Biggest loser

Minns inte så mycket förutom att jag var inne och rev lite för mycket, några stora bluffar hit och dit och sen fick jag straight flush vs nötfärg och återhämtade lite. Trots det ett stort hål i plånboken och nu behöver jag nog komma tvåa i turneringen för att inte åka hem som the biggest loser. Jag kastar in handduken ca 06:30 och det var absolut flera timmar för sent. Jag tänkte inte riktigt på att turren skulle börja klockan 12 dagen efter, och med tanke på hur många öl som slank ner borde jag nog ha sovit istället för att lira vidare. Ett hett tips till er där hemma: När bordet tävlar om vem som ska få bjuda dig på nästa öl så att du ska lira vidare…Ja då vet man. Godnatt.

Vi är fem pers som delar rum så man sover inte optimalt när folk lägger sig och går upp vid olika tidpunkter. Någons alarm går igång 10:00 osv, så när man somnade 07 är man inte kaxig när man ska gå upp klockan 11. Jag orkar verkligen inte gå upp, jag behöver sömn för att fungera annars kraschar jag totalt. Kombinationen alkohol och sömnbrist dödar mig literally och det finns inte en chans att jag ens klarar av att interagera med en annan människa när turneringen börjar. Jag tar en snabb dusch för att vakna till och sätter mig i en soffa långt ifrån spelrummet och bara vilar i en timme mellan 12 och 13. En liten karensdag med andra ord, jag tror att investeringen att sitta ute i en timme kommer löna sig senare på dagen.

Klockan 13:00 prick går jag ner som en slagen hjälte och sätter mig vid bordet som är samma draw som igår. Första handen får jag AJs på knapp och höjer upp och vinner en liten. De två till vänster om mig hade tydligen haft ett sidebet på om jag skulle spela första handen eller inte. Skulle gett edgen till han som betade nej, det sista jag ville var att vara inne och gräva i potter. Jag ville bara folda och försöka må bättre. Killen direkt till vänster om mig deklarerar till världen: “Fan vad jag gillar öl! Det är så jävla gott!” med världens största leende. Timing m8.

Hittar 96 off med 0.2 BB

Jag blir tyvärr inte långvarig då jag får in stacken med AQs och en kille bakom hittar KK som håller. Jag har typ 0.2 BB kvar och bör väl vänta på någon rimlig hand egentligen, men jag ville bara gå och sova. Så jag stoppar in med 96o handen efter istället för att vänta 3 händer. Whatever. Bustar och går raka vägen till sängs. Somnar ca 16:30 och vaknar till att det är kolsvart ute och rummet helt tomt. Jag är helt säker på att klockan är 03:30 kanske då jag känner mig extremt utvilad och det verkar vara supernatt ute. 18:58 säger mobilen och jag blir så chockad att jag måste dubbelkolla med flera klockor. Men det stämmer alltså, skön powernap och nu är man redo för middag och lir!

Wallenbergare ner, delicious. Nu är det nog bra läge att slåss i cashgamet, planer på att inte dricka en droppe och nog många som är back från gårdagen och vill täta hålet. Vi drar igång ett game och jag sitter några timmar men jag blir återigen så trött. Den där sömnbristen sitter kvar och runt 23:00 inser jag att jag måste gå och lägga mig. Vi ska åka hem typ 09:00 dagen efter och jag somnar nästan vid bordet.

Så allt som allt en väldigt trevlig upplevelse med sjukt mycket kul folk och fem getingar i arrangemang. Men tyvärr en halvtaskig upplevelse för mig personligen då första kvällen blev för många öl och för lite sömn. Smakar det så kostar det. Live and learn. I’ll be Bach.

Lämna en kommentar