Svenske Fredrik skott på Unibet “Player of the Year”

Vi har en svensk med i racet till Unibet Player of the Year. Jag  (Leo Wagenius, Unibet) fick en pratstund med Fredrik Holmgren från Timrå utanför Sundsvall som just nu ligger tvåa i rankingserien med goda chanser att vinna hela rankingen.

Berätta lite om dig själv. Vem är du, hur kom du i kontakt med poker?

-Om jag kommer ihåg rätt så var det när WPT började sändas på tv som fick mig intresserad. Efter det blev det lite spel med polarna, dessvärre kunde vi inte reglerna helt och hållet förutom kortrankingarna och det blev mycket chansande. Jag var runt 15 år bara och det var först när jag började plugga på universitet som jag började spela online efter ett roligt homegame med nya klasskamraterna.

Du ligger ju tvåa i Unibets “Player of the Year” med bara 2,5 månader kvar på året, är det något du kikar på och kämpar för att ta hem titeln MTT spelare på Unibet?

Jag har en förkärlek till rankingar och tycker de hjälper en att motivera sig själv. Så svaret är ja och siktet ligger på att ta hem avataren för “Player of the Year” och vinna den avslutande rankingfinalen.

Priserna för Svenska spelare under POY är ju väldigt begränsade på grund av lagstiftningen, men det är inget som verkar påverka dig, vad är det som driver dig att spela just dom turneringarna.

Drivet är själva rankingen i sig, jag älskar att tävla och just rankingserier ger chansen att vinna något över en längre period. Det är en frisk fläkt för mig där varje enskild turnering innebär mycket tur. Men där ett större antal turneringar i en serie handlar mer om skicklighet, även fast det fortfarande behövs en hel del tur för att vinna en rankingserie.

“Vi tappar en hel del värden jämfört med andra länders spelare och således spelar vi inte på samma villkor”

Angående lagstiftningen så är det något som skadar oss svenska spelare enormt mycket enligt mig, vi tappar en hel del värden jämfört med andra länders spelare och således spelar vi inte på samma villkor. Sen hade det givetvis varit roligt att när man vunnit månads- eller kvartals-rankingarna att få den där extra ticket till 200€ Big Bang och spela lite högre än vad jag normalt gör.

Du grindar ju POY High, spelar du den lägre POY också, eller fokuserar du hellre på lite andra, lite högre turneringar på sidan om.

Tyvärr är inte den låga rankingen värt det för mig och fokuserar hellre på inköpsnivåer runt 25€+ eller 10€+ rebuy/addon.

Hur länge har du spelat på Unibet och hur kommer det sig att du spelar relativt mycket hos oss?

Jag bytte till Unibet för att den föregående sidan var snabbare med att ta bort rakeback osv. Efter det blev jag fast i klienten även när den nya lagstiftningen helt stoppade rakeback. Under de åren hade jag HexaPro(spins) som huvudinkomst, men utan rakeback blev det dags att byta till något nytt. Det blev en hel del Banzai, som jag tycker är skoj och kunna dra upp ett bord och spela lite närsomhelst. Och sen under 2020 hamnade fokuseringen på just turneringar och utbudet på Unibet passade mig extremt bra och jag var van klienten sen tidigare.

Som du vet så har vi en helt ny klient sen några veckor tillbaka, vad tycker du om den, vad har blivit bättre, eller sämre?

Jag älskar den nya turneringslobbyn och att kunna spara turneringar under favoriter för att lätt hitta dem är underbart. Sen själva borden är ungefär detsamma för mig, det jag skulle kunna klaga på är att på vissa positioner är det svårt att se vem som har knappen, den kan hamna en bit bort från spelaren.

“Automatisk timebank är en liten favorit”

Men annars måste jag berömma Unibet för deras utveckling av klienten det senaste året, automatisk timebank är en liten favorit. Det skulle dock vara bra om det går att se hur mycket av den som är kvar innan man aktiverar den. Tycker även uppdateringarna har gjort det lättare och bättre att spela på mobil/padda när en tv-serie eller liknande drar till sig ögonen.

Jag ser att du vunnit ett av eventen under Unibet Online Series som just avslutades för 9:e gången, vad tycker du om dom serierna, är det något du ser som lite extra när dom dyker upp.

Visst är det extra skoj när en serie dyker upp och speciellt om man får vinna ett event. Ser till exempel extra fram emot online-SM som kommer snart på Unibet. Att vinna SM på klienten som jag ser som min hemmaplan vore enormt roligt. Angående UOS så är det roligt när 2-dagars tittar in och lite större turneringar. Sen hade jag även turen att lyckas kvala in till Unibet Main Event som är en del av UOS och hoppas på en skoj resa där.

Vi önskar självklart Fredrik all lycka i sin ambition att ta hem rankingserien “Player of the Year”.

/ Leo Wagenius, Unibet

Lämna en kommentar