WPT Nottingham del 1
Här ligger man på hotellrummet i Nottingham tiltad på alla plan. Hur kunde receptionen tilta mig, återigen? Hur fick jag resesällskapet att kollektivt bränna en månadslön på esport betting? Hur hamnade jag här? Vi skruvar tillbaka klockan tolv timmar och let’s find out.

Jag blev insnackad till Nottingham av Jesper Höög för någon vecka sedan som frågade om jag inte skulle med. Livesugen som aldrig förut var det ett enkelt beslut och tacksamt att få frågan då jag inte ens hade en aning om att det gick av stapeln. De har ett $500 öppningsevent där man kan spela Dag 1 online vilket jag gjorde och lyckades ta mig vidare till Dag 2 som är automatiskt i pengarna. Så den fortsätter imorgon där jag öppnar spelet med någon big blind under snittstack. Jesper lyckades tyvärr inte ta sig vidare så jag flög hit själv idag så dyker han upp på tisdag lagom till Main. Det visar sig dock att Johan Storåkers och Lars Tungel hade liknande planer så vi bokar samma flyg och får en mycket trevlig resdag tillsammans.

Jag kan ingenting om sportsbetting. Står oftast som ett frågetecken när det tipsas om +0.75 eller DNB hit och dit i gruppchatter. Men jag har fått många tips genom åren som såklart både gett högt och lågt. Idag var det grand final i Overwatch League, tidernas största Overwatch final.

“Är det någonting jag kan så är det Overwatch.”

Jag ser att Bet365 har satt oddsen totalt fel, favoriterna står i 2.5 odds och det är helt uppochner, ska vara tvärtom. “Vancouver Titans” hade lekstuga med “San Francisco Shock” sist det var stor final och jag är stensäker att det här är årets spel. Jag har spelat ca 1500 timmar “OW” och sett på OWL (league) ett hundratal timmar och känner till båda lagen och spelarna väl.

Fiskbullar av alltihop

Nu ska alla som någonsin gett mig ett tips få mental rakeback. Jag haussar som om matchen redan är spelad och får ett dussin människor att haka på min entusiasm. Johan och Lars är såklart inte sena, det finns få saker som är mysigare än ett gruppspel när man är på plats och tar någon öl till railen. Åter till resultatet senare…

Vi möts upp på Arlanda för en klassisk reseöl och utbyter livshistorier.

Flyget till Gatwick och Uber till Nottingham i tre timmar. Johan har pratat non stop om en indisk restaurang som han vill gå till varje kväll, så med tanke på att klockan är 21:00 så skickar vi Ubern direkt till det stället. Vi går in på ett väldigt average ställe med vita väggar och kebabatmosfär och Johan frågar värden “….did you renovate since last year?”. Long story short resulterar i att vi går next door istället till rätt ställe som är sammetsrött och 20x finare. Fantastisk middag! Nu på med twitch på mobilen och jobba in Vancouver Titans i OWL.

Det blir nattsvart och matchen som borde vara jämn trots vårat överodds slutar i 0-4 i bäst av 7. Lite tråkigt att när jag för första gången på 30 år rekat ett tips till vänner så blir det fiskbullar av alltihop, c’est la vie.

“Main event” av bloggen, receptionskrångel!

Någon trött nattsnubbe som heter Sergio ska hjälpa oss checka in. Johan, som har samma hotell, inleder med att fråga varför han betalar 20% mer än mig för samma rum. Sergio skyller på bokningssiter och efter några minuter av substanslösa argument från Garcias sida ger Johan upp.

Då så min tur. Jag har bokat ett rum för mig och Jesper med en queen size bed och en extrasäng. Inga konstigheter, har haft den här sängkonstellationen säkert 25 gånger på resor, jag har alltså inte “förbokat” en extrasäng men det stod extra beds available på hemsidan.

“It’s actually illegal for two adults to stay in the same hotel room”

Jag säger att min kompis kommer på tisdag så vi behöver ha en extra bed från och med då.

Sergio: You have not booked an extra bed.
Olof: I know, but it said available, are you out of the extra beds?
S: We don’t have extra beds.
O: It says you have extra beds, but you don’t? So why did you ask if I pre booked one if you don’t have them?
S: But you didn’t book one.

Jag blir lite sur, 4/10 på Hulkenskalan. Sergio fortsätter:

S: How old is your friend?
O: 30 something why do you care?
S (nu självsäker på sin sak): Ah, then it’s actually illegal for you to share a room. It’s illegal for two adults to share a room.

Jag blir väldigt sällsynt sur, men nu jävlar. 8/10 Hulk.

O: Fine, you lied about the extra beds online. But don’t stand here and tell me it’s illegal for two adults to share a hotel room.
S: It’s illegal.

9/10. Jag frågar om han vill lägga ett bet på om det är olagligt eller inte, any amount. Förklarar att jag har varit väldigt mycket i England med vänner och tveklöst har haft en extrasäng ett tiotal gånger.

Förstår inte riktigt hans angle? Hade det vart okej om jag Michael Jacksonade med en sjuåring på mitt rum?
Till slut orkade jag inte hans idioti mer, jag säger skit samma bara ta mig till rummet så löser vi det imorgon. Han leder mig upp och säger “sir please come see me tomorrow I’ll see what we can do”. Jag frågar, kommer ni få extrasängar imorgon? Om inte vad fan kan du göra? “I’m not sure sir.”

Nottinghams Sergio Garcia får mig att vilja bryta sönder drivern redan vid första tee för resan. Minst sagt dålig start på alla plan, men jag får springa ikapp mitt EV imorgon i Dag 2 av femhundringen. Fortsättning följer..

Till Olofs blogg »

Lämna en kommentar