Poker-SM del 4 – PLO och lagpoker
Man ska aldrig underskatta en god natts sömn. Speciellt i livepokersammanhang, jag tycker att en välplanerad vila kan ge bättre utslag på vinstgrafen än flera timmars intensivt pluggande. Kan man kombinera båda två så ligger man bra till, men ingen är perfekt i Tallinn. Jag får i alla fall i mig en god natts sömn efter alla zombiedagar och idag ska det bli roliga events, PLO och lagpoker.

Omahan börjar i rimlig tid och några timmar in kickar laget igång, så vad som än händer får man en trevlig dag vid borden. Jag dyker upp ungefär till start och får bland andra Norinder och Ason vid bordet. Vi spelar en stor pott ganska tidigt där jag har KKxx på QJ98 med ett färgdrag och Ason betar i position, jag slår om till säg 3k från 30k start och Norinder kallsynar emellan. Jag minns inte om Ason synade också, men hur som helst så är det en jättefint bluffläge för mig på en blank river och jag såsar på kanske 75% pot och samtliga kvar i potten viker. Snabbt uppe på 40k, nu jävlar!

Fast i Omahan

Dagen blir ganska stressig då Team Sportmarket behöver medlemmar, helst “original”, men många är kvar i PLOn och någon vill spela NLH Highroller på kvällen istället, så det blir tyvärr mycket sitta på mobilen för min del i någon timme. Jag avskyr när andra gör det, alltså sitter på telefonen istället för att snacka med bordsgrannarna, men nu blev det lite panikmode för att fixa startelvan så jag får be om ursäkt till mina bordskamrater posthumously.

-Han är för jävla dålig på poker, men han ställde upp för laget!

Det blir extremt högstadiedisco då en vän först kommer till mig och frågar om jag vill vara i deras lag, och jag senare inser att vi kanske borde försöka bryta deras lag och rekrytera till vårt eget. Vi försöker få in Vicky och tjejerna i laget men de är i gamla stan på äventyr så allting är lite oklart ett tag. Vi lyckas i alla fall ta in någon som kände någon så laget drar igång med några original, och jag och Per sitter “fast” i Omahan.

Per flyttas till mitt bord och nu är jag ju lite nyfiken på vem vi lyckades rekrytera till Team Sportmarket:

Olof: Vem blev sista gubben i laget?
Per: “Sanden”, han sitter där borta, vet du vem det är?
Olof: Nice, ingen aning.
Per (med glimten i ögat för att tilta mig om laget): Han är för jävla dålig på poker, men han ställde upp för laget!
Seat 1: ….Du vet att det är min farsa va?

Jag har nog aldrig vart med om att ett bord har exploderat så mycket i skratt på en sekund. Per visste såklart hur det låg till med blondsbanden runt bordet så han fick in en vacker dubbeldolk på mig och seat 1.

Jag får byta bord till ett grisigare bord med större stackar och jag hinner bli ganska short efter kalla kort och någon liten bluff där jag stabbar river i nercheckad pott och blir raisad. Alla sagor har sitt slut och min Omaha slutar här: Betnér höjer upp en normal summa i sen position och jag kikar ner på AQQJ tre klöver och bestämmer mig för att det duger att smacka in från SB. Han kastar in resten med AAxx och det håller så jag får avlägsna mig från Omahan och ta 20 steg (inkl pitstop i baren) till lagpokern istället.

Dumstruten på

Niklas och Sanden har jobbat på vår enda stack vi har kvar i turneringen (man börjar med tre) nere i hörnet och jag får avlösa Niklas som nu jobbat hårt i gruvan i några timmar för laget. Han försöker ge lite reads i avbytarbreaken men de visar sig tämligen ofruktbara då såklart hela bordet byter manskap i pausen. Jag blir väldigt inblandad redan första varvet då jag först 3betar A4s i position och får folda emot jam. Några händer senare 3betjammar jag AJs emot Pontus Magnusson och får fold.

“Tar en klunk öl och reppar superfull”

Handen efter öppnar Pontus igen och jag får se AA på small blind. Sååja! Tar en klunk öl och reppar superfull då jag har varit väldigt aktiv och såklart vill lura in all action jag kan få av honom och gubben bakom. Jag 3betar igen och han säger ALL-IN! Syn såklart, och medan dealern räknar marker ser jag Niklas strosa in i rummet i ögonvrån, jag ropar “Niklas! Niklas! Allin! Kom och se!” samtidigt som jag visar bordet att jag satt med norsk olja på hand. Pontus visar AQ men deklarerar till bordet att han gillar sina chanser. Medan Niklas tar vad som känns som slowmotion steg över till bordet så lägger dealern up flop: KJT….

Pontus vänder sig om och skriker “Niklas! Ska du inte komma och kolla?!” Såklart skitkul och jag kunde inte begära att busta på ett roligare sätt. Turn kommer en J men dealern blankar så jag får dra på mig struten att busta hela mitt lag efter att gubbarna har gnetat i flera timmar. Fick väl in det halvbra iaf…

Och that’s a wrap från Tallinn! Alltid en klar höjdpunkt på året, och såklart smakar Tobleronen lite bättre när man åker hem med två titlar också. Stort tack till arrangörer och samtliga deltagare! Jag bokade precis WPT Nottingham till nästa vecka där jag tänker spela ett par events som förhoppningsvis kan leda till nya intressanta blogginlägg.

På återseende!

 

Lämna en kommentar