Poker-SM del 3 – Main Event

Återigen upp på rummet efter nästa turneringsvinst. Då är man rätt så speedad kan jag lova, man är nöjd med tillvaron och har svårt att slappna av och somna. Det är torsdag och dag 1B av Main Event börjar 12:00, men har late reg fram till 15:45. Min tjej Vicky ska ska anlända idag med två av sina vänner för att hänga lite och turista. Jag lyckades snacka med dem för några veckor sedan med löften om billigt hotellrum och fin venue. Det visar sig billigare för oss att uppgradera till en svit än att ha två separata rum, så det har vi bokat in. Nu till det som tiltade mig något så in i helvete. Jag ligger i sängen 07:30 och kan fortfarande inte sova när jag inser att jag måste checka ut från rummet om ett par timmar. Jag ringer receptionen och frågar om man kan få late checkout, men det gick minsann inte. Och mitt nya rum skulle inte stå klart förrän 17:00. Det måste väl ändå vara extremt dåligt, att en välbetalande hotellgäst som dessutom är i processen att uppgradera, blir utfryst från sitt rum i fem timmar. Speciellt när man har fått sex timmars sömn på två nätter och ska hoppa in i Main…

Trötta ögon och hundbajs under skorna. Precis så glamoröst som poker ska vara.

Får sova 3-4h igen innan jag får packa ihop mitt och lämna rummet, receptionen ska sköta överföringen av mina grejerna. Ner till lobbybaren där jag får jonglera ett par ärenden. Jag beställer in laxen med tryffelpotatis samtidigt som jag går till receptionen för att sona mina brott i minibaren, sen in till cashiern för att plocka ut Mörkpokervinsten samt hämta ut Main-biljetten. Väl i baren står laxen uppdukad och jag sätter mig för en trevlig pratstund med fellow värmlänning Stefan Bergström. Jag försöker vakna men kaffet biter inte, så jag går helt enkelt upp till övervåningen och hoppar in i Main Event. Mauritz ger mig en introduktion/gratulation i mikrofonen för andra dagen i rad och jag får motta applåder från spelarborden.

Jag drar ett förhållandevis bra bord tror jag, jag känner knappt igen någon kring bordet och jag dränker mig i kaffe likt Färjestad BK’s gamla spelartröjor. Jag kikar med JJ från BB och floppar JT7r som jag checkraisar och får syn. Turn 8 och jag betar 30% pot och får vik. Blindsen är fortfarande låga så det händer inte så mycket, men förra året var jag faktiskt bust tredje nivån, det måste vi väl kunna slå i år?

Högre koffeinhalt än kaffedopade Jörgen Jönsson 2003?

Jag tar mig till fjärde nivån, ingen superbedrift med tanke på att jag satte mig i tredje, som är 100/200 och en kille som sedan skulle lyckas ta sig hela vägen till finalbord, Kevin Cederberg, öppnar till 500 UTG. Jag har QQ på knappen och här borde man nog bara syna med tanke på att han verkade kapabel och jag hellre skulle vilja spela emot övriga runt bordet och i rummet.

“Think long think wrong”

Men sleep deprived som man är så säger jag 1500, långt ifrån en katastrof men nog inte helt optimalt all things considered. Kevin säger 4200, suck. Här kan man ju faktiskt kasta direkt och undvika den snöbollen som snart knuffas ner för berget, men jag tar en kik i position från min 30k startstack.

Flop kommer J82 två spader, en hjärter. Kevin betar 3000 som jag såklart måste syna. Turn kommer hjärter 4, så J842 med dubbla färgdrag. Jag har klöver och ruter så blockar inget färgdrag. Check säger han och jag funderar över mina alternativ, nog fine att blanda här och göra lite vad som helst. Funderar igenom det och kommer fram till att beta litet för att skydda min hand, jag säger 3600 in i 14700 och Kevin checkjammar all-in…

Jag “think long, think wrong” visar det sig då jag tar ca 3 minuter på mig och snackar in mig med tanke på att jag inte blockar något färgdrag. Han visar AA för en mycket välspelad hand och jag får knacka i bordet och inse att det inte blir något hattrick. Visst, det var QQ emot AA på J hög bräda i 4betad pot, men jag kan garantera att jag har slunkit undan någonstans med ett par timmars mer sömn. Hade haft 16k kvar om jag vek turn.

Tack så mycket Hilton Front Desk! Man kanske skulle skriva ner handhistoriken och lämna i deras “suggestion box” vid receptionen… Men jag behöver verkligen sömn för att fungera, två trasiga nätter i rad och jag går sönder. Jag avundas folket som är dubbelt så gamla som mig, dricker dubbelt så mycket, sover hälften av vad man själv gör och är dubbelt så vakna.

Zombie Mode

Nu får jag i alla fall tid att catcha upp med min gode vän Matz som bustade under gårdagen, vi tar en IPA i lobbybaren tillsammans med Sonny och lite folk som kommer och går. Men nu känner jag verkligen att min skalle håller på att sprängas, jag ursäktar mig själv mid-beer och går och hetsar receptionen om rummet som faktiskt nu visar sig vara redo. Raka vägen upp och försöka sova, men superljust ute trots mörkläggningsgardiner och en ändå stor besvikelse av min Main bust gör att resten av dagen blir totalt zombie mode. Kan inte sova, kan inte vara vaken. Lyckas sova ca 90 minuter mellan 18:00-19:30 och jag vaknar spränghungrig. Svårt med aptit när man sover dåligt, får dra in en burgare och lovar mig själv att sitta och gnaga tills hela brickan är tom. Jag passar på att catcha upp med Sviten-finalbordet på replay och det är riktigt kul att se vad alla hade i alla händer och om man gjorde rätt osv. Makalöst hur många allins folk, mig själv inkluderat, lyckades överleva.

Sen anländer till slut tjejerna med försenat plan 01:30 och runt 03:00 somnar jag äntligen för en djup natts vila.

Nästa dag ska jag få äran att bjuda gänget med Per och Borg samt brudarna på finlunch för att fira mina vinster. En mycket trevlig tradition att den som vinner får stå för notan på vinlunchen i gamla stan. Jag tycker halva charmen med att vinna något är att man får anledning att fira och bjuda sina vänner. Restaurang Dominic levererar i vanlig ordning, och någonstans fyra timmar in vid sol-öl på ett torg där så inser jag att det är lika bra att skippa PLO Highrollern och hellre ta vilodag/glassdag med gänget. Övriga spelare bestämmer sig för att ställa upp medan jag och tjejerna åker till Hilton för att mest glida runt och snacka med folk.

Vi bestämmer oss för att käka light middag uppe i loungen på högsta våningen, tydligen får man access dit om man bor i lounge. Jag plockar på mig en trevlig tallrik på buffén och får syn på sköna snubbar från pokerförbundet som jag hade lovat att göra en intervju med dagen innan. Vi sätter oss och kör intervju i diktafon, och när intervjun är klar så märker jag att någon har plockat bort min orörda tallrik framför mig och buffén är nu borta från bänkarna! Veckans största badbeat.

Vicky och Becca vill gärna spela något billigt, så vi tjatar på Mau att anordna den billigaste SNGn möjligt som blir en €20 gryta som blir en av höjdpunkterna på hela resan. Att få sitta och spela poker med Erik Rosenberg som bordsgranne är få förunnat och jävlar vad kul vi hade! Betnér får in AK på AA5ss exakt första handen emot Vicky. Jag tippar på att hon kan vara inne med typ par i femmor eller bättre så AK borde ju stå bra. Men hon har A5 och drar första skalpen. Sen ryker folk snabbt, Vicky bustar Pontus med 99 emot QQ, flop 9 hög. Rungooden kanske sitter i familjen?

Rungood sitter i familjen?

Jag åker ut snabbt medan Vicky fortsätter samla marker och jag får hjälpa Becca lite då det är tredje gången hon spelar, men hon lyckas bli fyra till slut. Hon ville folda J9o UTG med 3bb men jag tvingade in hennes marker, så det var jag som bustade henne kan man säga. Erik rök på en hedrande tredjeplats och Vicky DEMOLERADE Matz heads up. Om hon ens visste vilken samlad pokertalang hon besegrade vid det bordet skulle hon nog bli ännu rakare i ryggen än hon blev. Men tur att hon vann, jag har aldrig mött på en sämre förlorare. Hon kan förlora en 300krs pott på 10/10 på CC och säga “Fuck you”… Hade Matz vunnit över henne HU hade det nog varit tack och godnatt för den vänskapen!

Tyvärr inga framgångar för gänget i Highrollern och vi tar några trevliga glas nere i “svinstian”, dvs på det högljudda casinot. Vicky får feeling efter sin storvinst och vill spela cash, hon lirar 45 minuter eller så och kommer sen och säger att hon torskade 100bb och jag måste vinna tillbaka det åt henne. Lite spelsugen vart man allt och snackigt bord så jag tog hennes plats med revansch i sikte. Lyckas jobba tillbaka 75% av hennes statsskuld innan hjärnan säger att jag måste sova. Så det blir en “relativt tidig kväll” med sömn runt 04:00.

I nästa del blir det PLO och Lagpoker! Ska Team Sportmarket plocka ytterligare en titel? Kan fyrkortsspel gå bra eller kan jag endast slå fem kort nu? Kommer Hiltons reception planera krismöte om hur de ska lyckas busta mig ur PLOn?

Fortsättning följer…

Lämna en kommentar