Poker i Strengnäs… Strängnäs!
Publicerad

Två sköna lirare i Tobias och Peter aviserade tidigare i år om att de skulle återuppliva pokerscenen i Strängnäs, de bokade luciadatumet och bjöd in folk till eventet. Jag lyckades bjuda in mig själv.

Jaggernauten körde på autopilot till Strängnäs till en lokal som var riktigt nice.  Riktigt skönt tema, och jag har varit i ett par liknande lokaler med samma tema – den här var riktigt grym. De som har lokalen har lyckats få till det. Bra och uppmärksam ”personal” med löjligt bra priser på sitt utbud.

Man jobbade med ett kupongsystem, ni vet det traditionella sättet där man köper sig en ticket för XX kr och för varje inköp så klottrar man bort en summa.

Folket på plats, förväntansfulla och jäkligt sugna på att spela poker – det var tydligt. Glad stämning och högt i tak som man säger men trots den kamratliga andan det låg det lite spänning i luften. Det pirrade nog i magen på många, skön känsla som man själv hade i början av sin “pokerkarriär”, njut av den folket. Vårda den.

Smart uppstyrt för skiftande erfarenhet

Tobbe Trollkarl och Pjotr var välkomnande som värdar och hade en pedagogisk genomgång inför hela gruppen om olika delar av spelet, vi med viss erfarenhet av spelet hamnade på varsitt bord och agerade bordsvärdar. Smart då man kunde ge lite råd och styrning under spelet. Ni vet – ”växla inte från potten under pågående spel”, ”tänk på att visa bägge korten” och ”lär dig att ge bra kort för i helvete” och sådant där.

Laminerade ark på varje bord med blindsperioderna utmärkta och markernas värde gjorde det ännu tydligare för alla. Bra och ett smart sätt att inkludera alla i flödet. Man hade även ett ark med några regler som gällde turneringsförfarandet. Återigen – bra, smart, inkluderande och samtidigt ett pedagogiskt sätt att få in alla i samma tänk.

Nu spelade vi för ett förhållandevis lågt belopp men den oundvikliga krocken mellan kökspoker och ”rätt” poker (vad gäller regler) innebär ett problem rent generellt. Här talade man om ”så här spelar vi turneringspoker här” vilket är bra för framtiden om man förväntar sig att folk utifrån skall komma förbi.  Alla är inte så tillmötesgående och förstående som jag…

Hamnade vid ett bord med trevliga spelare, vissa mer erfarna än andra men det var gott humör och bra surr. Några höll sig relativt tysta och fokuserade på spelet så klart. ”Pråffz”. Själv blev man uppsnurrad ett par gånger och strukturen gjorde att jag ställde in i mitt-pos med 96os, detta eftersom 6:orna var jäkligt heta vid bordet och ni vet… ”de kan koooma”.  Tightaste spelaren hittade så klart AssAss och det var bara att ta en kula till.

“Strukturen gjorde att jag ställde in i mitt-pos me 96os…”

Strax innan re-entry-/late reg-perioden tog slut hittade ett par spillror från andra regioner till turneringslokalen. Bland annat han som spelade med i succétrilogin Omen, ett amerikanskt filmtema om Djävulens son DAMIEN… hur som – innan de klev in i turren drog de ihop ett CG med Katarina som försökte styra de Badugi-spelande dårarna.

Fler rö’kepor åt folket

Turren drog igång – Bada Bing Bada Boom, fick in den andra kulan med 10:or och en trevlig herre från Haninge och en Real Madrid-fan hittade synen (det var ju trots allt en MPGA-keps i bounty på mig). Med både Q och A på brädan ropade jag efter bountykepsen. Haninge slog ut mig, fick en keps för bedriften och hittade tydligen finalbordet sedan med sin junior som också följt med.

Satte mig ner och grindade lite hederlig 5/5 där vi spelade Texas och PLO4 en kort stund. Damien och jag satt rygg mot rygg och jag försökte psyka honom genom att fråga om han sålde procent i turren. Jag fick ett mycket dåligt förslag som jag tackade nej till.

Såklart han gick och vann turren sedan. Man är så kass på gambling så det finns inte. Som alltid är det kul att komma till nya pokerklubbar och jag hoppas jag får möjligheten att komma ner till STRNGNS flera gånger.

Önskar Tobbe och Peter all lycka med att starta igång en mer organiserad pokerscen där och jag hoppas innerligt att spelarna är tacksamma för att någon öppnar upp en klubb genom att dyka upp till spel när det erbjuds.

Detta inlägg har en kommentar

Lämna en kommentar