Kungarna av Tallinn

Årets Kings of Tallinn utlovades att bli det största någonsin. Med bra marknadsföring och en €500k garanti i Main Event lyckades man få till en prispool på över €600k och med över 600 entries samt ett oklart antal unika spelare krossade man alla tidigare rekord.

Kings of Tallinn två punkt noll

Kings of Tallinn 2020 blev inte bara större, det blev även bättre. Med ett nytt system för registrering lyckades man få till flödet vad gäller elimineringar och förflyttningar av spelare. Turneringsledningen hade full kontroll över vilken spelare som satt var vilket även underlättade arbetet för media på plats.

Cashiern var flyttad från casinot till turneringslokalen och köerna ringlade sig långa när folk ville signa upp sig på den ena turneringen efter den andra. Men det gick smidigt och vissa turneringar attraherade fler spelare än andra och man cappade någon enstaka turnering.

Man hade även steppat upp servicenivån och hade gott om personal på alla stationer. Till och med sorgebarnet The Able Butcher, restaurangen på våning 2 hade höjt nivån. Bra mat som gick att äta.

Cash game-området, trots sitt smått jobbiga system för registrering till CG, hade även flertalet nya ”brush” som fick till seatingen bra och man hade även tagit in en hel nya dealers som kunde räkna pott.

Fina blågula placeringar

Sett från det nationalistiska perspektivet gick det bra för flertalet svenskar med flera min-cashar och en del större cashar. Vi fick en svensk på andra plats i Kings-eventet (inköp €550) för €20k-ish och en helsvensk HU i Sviten by Svensk Poker där man delade på prispengarna och PLO5-flippade för titeln.

Vidare hade vi 2 svenskar på topp 3 i Main där Dennis Berglin och Världens bästa Karlsson visade prov på mycket stabilt spel under dag 3 och FT. Stort grattis för placeringarna till de båda.

“Efter en iskall bluff där luften gick ur estländaren var det bara en tidsfråga innan Johan skulle ta titeln”

Naturligtvis så är det hatten av för Johan Karlsson som hittade ett nästintill magiskt spel under FT där han, i enlighet med sin uttalade “game plan” fullständigt dominerade bordet trots 10 förlorade flippar utav 12. Han visade på stor karaktär som inte lät känslorna ta över utan trodde på sitt spel.

Efter en iskall bluff där luften gick ur estländaren var det bara en tidsfråga innan Johan skulle ta titeln och den specialdesignade glaskronan. Jag tror att Johan, som dessutom kom 3:a i Coolbet Open så sent som i november, är ett namn vi kommer att få läsa mer om i framtiden. WP sir, WP!

KO is da bomb

Svenskarna gick även bra i CG-området och alla är nöjda med den finländska trafiken och antalet Sakhu som serverades. Det blev ett rejält tillskott i mångas kassa den här helgen.

Till och med en fisk som jag lyckades plussa under helgen, dels på KO-turrarna där folk inte ser det extra värdet som varje spelare är värd och dels under en kort CG-sittning som också gav mig ett litet plus.

Stort grattis till alla svenskar som cashade under veckan och ett stort grattis till Olympic.

Lämna en kommentar