När en norrman höll på att vinna SM

Jag minns mitt första Poker-SM. Jag hade jobbat i pokerbranschen i några månader när det spelades för sista gången på svensk mark.

SM sista året i Sverige arrangerades på Klubben på Surbrunnsgatan i Stockholm. Året var 2005. Klubben öppnade något år innan ungefär samtidigt som gamla Kortoxen stängde av Martin De Knijff – Kniven. Martin ägde inte bara klubben utan också tidningen jag arbetade för som webmaster – Poker Magazine. Jag hade känt Kniven i över tio år då vi var gamla bridgespelare båda två och trots att jag jobbade för honom och blev ”regular” på klubben så sågs vi inte igen förrän på just SM det året.

Jag hade jobbat på Poker Magazine i några månader när jag fick tips att det fanns mycket ”värde” på Klubben. Och då var det inte poker. För jag hade inte spelat en enda hand Texas vid det tillfälle som jag klev in på Klubben. Pokerspelarna var tydligen väldigt glada i backgammon också och spelade hellre än bra. Men efter någon månad blev det tråkigt att sitta och vänta på att killarna skulle åka ur turneringen och jag bestämde mig för att testa själv. Jag hade inte ens koll på reglerna när jag betalade mitt första inköp på tusen kronor till ”Måndagslaxen”. Men jag kom faktiskt trea otroligt nog. Efter det insåg jag att jag alltid hade en fördel att spela med de som var mycket bättre än mig. De agerade logiskt. Inte jag. De trodde de visste vad jag höll på med men det är svårt att spela mot någon som inte själv riktigt vet vad hon sysslar med. Så det gick ganska bra för mig på turneringarna där.

“Klubben – Klubben”

Så var det dags för Poker-SM. Detta var första gången jag träffade den legendariska ”Kniven” på tio år trots att Klubben hade varit mitt andra vardagsrum i fem månader. Nu var jag inte där för att spela utan för att rapportera. Och jag var inte ensam. Både Aftonbladet och Expressen med fotografer var på plats. Det var lite annorlunda då när Casino Cosmopol inte hade fått för sig att arrangera sitt eget SM och såg till att göra det omöjligt att ha det i Sverige utan att få tillslag med hjälp av Lotteriinspektionen. Skillnaden då mot nu var att vem som helst fick delta så vi hade folk där från Finland, Norge och Danmark. Alla de största namnen inom skandinavisk poker var där. Däremot kunde ingen icke-svensk knipa titeln men det var faktiskt väldigt nära att den gode Johnny Lodden stod som vinnare om det inte vore för att den gode Lars ”Tegel” Kjestrup kammade hem segern.

Lämna en kommentar