Gruppen tar fram det bästa i oss

Tips om mat, träning, sömn, omgivning, bankrullekontroll och till och med att hantera tidigare trauman florerar just nu inom pokervärlden som heta tips på vad man kan göra för att prestera på topp. Men styrs våra resultat bara av strikt rationella principer? Tänk efter, vad driver dig att utvecklas och att prestera bättre poker? För mig har live-SM i Tallinn fungerat som drivkraft. Att bli en accepterad och fullvärdig medlem i pokercommunityn bidrar till en känsla av trygghet och välbefinnande som inte kan ersättas av någon annan livsstilsfaktor.

Relationen tillhörighet och prestation

Människor har slutit sig samman i grupper sedan urminnes tider. Individens överlevnad har evolutionärt varit helt avhängig av att tillhöra en stam eller en flock. Man vill träffas, umgås, känna sig tillhörig, tjata, festa, snacka skit och tycka illa om svensk spellagstiftning ihop. Att sedan prestera på topp inför ögonen på sin egen stam eller att, tillsammans med andra berömma och hylla de medlemmar av klanen som gör det, är en primär uråldrig drivkraft som, om man bejakar den, kan bli en starkt motiverande faktor i att utvecklas som pokerspelare. Den faktorn kanske till och med utgör den viktigaste grunden till att man satsar på sund träning, sömn och mat etc.

“Det blev några Texas NL-turrar och tanden var blodad. Livepoker is da shit!”

För mig började pokrandet med en digital marketing konferens i Las Vegas 2017 tillsammans med min fru. Vi passade på att se alla hotell på The Strip, Hoover Dam, Fremont Street, The Neon Museum och Grand Canyon National Park. Vi åt oss igenom fantastisk mat hos bland annat celebriteter som Joel Robuchon och gjorde guidade öl och vinprovningsrudor med mera. När frugan sedan blev lite krasslig och kvar på hotellrummet några dagar provade jag på hotellets pokerrum -the Wynn Poker Room. Det blev några texas nl-turrar och tanden var blodad. Livepoker is da shit!

Poker-SM Live 2019 Main Event

Väl hemma i de sörmländska skogarna började jag undersöka möjligheterna till att fortsätta med min nya hobby. Det fanns ju pokerklubbar och det gick att spela live flera gånger i veckan om man ville. Jag började spela på mina närmaste klubbar: HPK, APK, EPK och Hjältarnas stuga. Vilka trevliga människor. Vilken superstämning. Framåt vårkanten 2018 talades det överallt om SM. Jag blev lätt förvirrad. Det fanns ju flera SM, både live och online. Men det SM som gäller inom den svenska klubbpokern skulle gå av stapeln i Tallinn.

Poker-SM är tradition

Nu har det blivit tradition för mig med SM i Tallinn. Det är en av årets höjdpunkter. Bara 40 mil från Stockholm, i Estlands huvudstad, ligger själva casinot med tillhörande hotell Hilton som är av högsta klass. Frukostbuffén som man äter innan man går och lägger sig är i toppklass och spaanläggningen där man plaskar och bastar innan man slår sig ner vid pokerborden är rekreerande. Turrarna och kringarret är bara att applådera.

Stadsmuren i Tallinn

När man passerar genom Stora strandporten i Tallinn (Suur Rannavärav) kliver man in i en annan värld. Gamla Stan är ett världsarv och hör till en av de mest välbevarade medeltida städerna i Europa. Det känns som en mysig sagostad med massor av trevliga fik och restauranger. Gamla Stan påminner om en större version av Visby, som också är en Hansastad. Här finns också mängder av sevärdheter, inte minst stadsmuren som sträcker sig runt Gamla Stan (Vanalinn). 26 av de ursprungliga 46 försvarstornen finns kvar. Den två kilometer långa muren började uppföras redan på 1300-talet. Under 1500-talet var detta en av de starkaste försvarsanläggningarna i Europa.

Coronaförsenat blir det en SM-batalj i Tallinn även i år. Landet som genom tiderna har styrts av danskar, tyskar, svenskar och ryssar får se upp för nu kommer svensken tillbaka!

Lämna en kommentar