GurkburkSeriesHanna

Poker-SM Online är över för den här gången och vi har haft flera vinnare med oss här på Seat Open. Men det är även viktigt att skriva om andra karaktärer som på något sätt har imponerat på oss.

Här kommer den första artikeln av flera i en serie vi kallar

GURKBURK

Först ut hittar vi Lady_Luck aka ToxicKjoltyg eller Hanna Arnesson som hon svarar vid när hon cruisar runt i raggartrucken på jakt efter den bästa kycklingkebaben i Dalarna.
Hanna är känd inom pokerkretsar i Mellansverige som en ganska pratsam, social och kompetent spelare. Hon är även ett internettroll och provocerar folk på sociala media genom att ändra namn på institutionella klassiker som ostbågar och lägga upp bilder med sylt på sushi mm.

Så vi gör en Hanna. Anah.

AnahAnah, du är en ganska munter typ runt pokerborden och har en skön humor som vi märker av på sociala media – och det smittar av sig.

Tycker du att det återspeglar hur du ser på pokern, som en kul social händelse (oavsett live/online)?
-Jo lite så är det, på liveturneringar så är det sociala en stor del i det hela, men det handlar också mycket om att utmana mig själv som pokerspelare. Jag vill hela tiden utvecklas och bli bättre, som det är för de flesta som utövar en sport, även fast jag inte i nuläget siktar på att livnära mig på detta. 

För du har ju vinnarskalle också, det vet vi ju – hur lirar det ihop med ditt spel?
-”Skalle är bra, men vinnarskalle är bättre”, ett gammalt djungel-ordspråk. Lite som när jag ser på ett travlopp, jag tittar efter de hästar som älskar att vinna och att tävla, det är dessa man ska satsa på. 

Jag är en sån häst.

Du var ju rätt så nära en skön SM titel där du själv hörde av dig till mig när ni var 13-15 kvar och proklamerade din kommande vinst. Du såg jäkligt stark ut men fick lite otur när ni var HU. Berätta.
-Haha, joru!! Ett tag på finalbordet hade jag hälften av alla markerna som var i spel. Jag åkte ju på en å annan smäll där som gjorde ont när vi var HU. Men jag kan tyvärr inte ge dig så mycket mer detaljer än så. Med anledning av min bristande minnesbild på grund av en å annan rusdryck som intogs. 

Jag satt även och spelade turnering på HKS i Vikmanshyttan samtidigt som jag hade SM igång på mobilen. Jag vann liveturneringen. Lite stöddigt sådär, men det är så jag jobbar. 

Jag blev lite putt när jag kom tvåa i SM Lowroller, men sen tänkte jag ”vafan, tvåa är ju skitbra!”, men den positiva tanken suddades ut en aning när folk ringde och uttryckte sitt medlidande och beklagade att jag bara kom tvåa… fan va tråkigt, sa de. Haha. 

Du är ju en duktig livespelare, hur har det gått online för dig?
-Tack! Det var artigt sagt av dig. Jag har faktiskt inte lirat så mycket online. Men den roligaste vinsten va ju när jag vann en high-lo turnering för inte så längesen. Det spelet har jag tidigare undvikt så mycket jag kunnat, dels för att jag inte kunnat reglerna och för att det säkert inte va nå roligt spel, trodde jag. Men sen började jag lira lite smått och gick å vann. Nu är jag hooked i alla fall, ska vi ta en heads up nu?  *jag svarar längre ner

Om och när du nu spelar live, vart spelar du och varför?
-Jo du förstår Mauritz, Jag har privilegiet att få spela på en av världens mysigaste klubb, HKS, som är belägen i Vikmanshyttan. Den är inte stor, den är inte tjusig och exklusiv, inga dealers.  Men det finns kärlek, skratt och gratis kaffe, den ena spelaren är inte den andra lik, men vi delar kärleken till pokern och har blivit som en stor familj 😃 

Det är klubb jag verkligen rekommenderar folk att besöka. 

Vad tror du om livescenen när den kommer igång igen, tror du på tillväxt av nya spelare eller tror du att det dröjer tills folk hittar tillbaka igen?
-Jag hoppas och tror på tillväxt. Efter ett jävligt tufft år så tror jag det suger i pokertarmen på de flesta spelare och folk drar folk som man brukar säga. Jag hoppas att den här skiten är över snart och att vi ses på SM i Tallinn i år.

*Jag möter dig HU i vad du vill Anah, inte för att jag tror att jag är bättre än dig, utan för att det skulle nog vara en sittning med mycket skratt, krampande magmuskler och eldiga diskussioner om den bästa kebaben.

Anah Arnesdottir, en skön karaktär som man absolut vill ha vid sitt bord.

 

Lämna en kommentar