CLIFFHANGER INTERVJUN – ÄNTLIGEN!

Efter en långsam vecka (eller två) har vi fått klart den sista vinnarintervjun.
Tack LastCaller aka Henrik från Öjebjooo för att du kollade i skräpkorgen.

Henrik tar alltså hem Main Event som i år hade 451 deltagare. Riktigt snyggt jobbat. Kul. Du förtjänar säker det.

Henrik bestämde sig för att spela ME ca 30min innan turre start då han såg ett mail från Unibet om stundande event. Dessutom spelade han på telefonen samtidigt som han, en kvalificerad gissning, sträckkollade alla säsonger av Alla mot Alla på DiscoverNot.

Det kanske så man ska göra, snubbla in på ett bananskal och inte vara sådär supertaggad och förberedd för att komma längst i en turnering.

Nä – en bra bedrift förtjänar ordentligt med respekt. Stort grattis LastCaller, WP!

Henrik, stort jäkla grattis till vinsten i Main Event! Du navigerade dig fram bland 450 andra aspiranter och klonkade turren alla ville vinna, hur känns det nu så här ett par dagar efteråt?
-Tackar tackar! Jo fan det känns riktigt kul såklart att kunna kalla sig svensk mästare! 

När bestämde du dig för att ta ett skott på ME?
-Bestämde mig ungefär 20-30min innan det började, då jag såg ett mail från Unibet att det var Main Event på SM 🙂

Har du spelat några kval eller andra events under SM? Om ja – hur har det gått?
-Nej, ska ärligt säga att jag inte ens visste att det pågick, haha! Det var första gången jag spelade poker för året faktiskt!

”Kul”…här har folk laddat inför M.E. i flera veckor och så kommer du in från sidan och spelar för första gången i år med en fin fin klonk… hur går det till?
-Från att spelat på heltid för cirkus 10 år sedan, är det idag sporadiskt med 2-3 turrar om året online och om man kommer iväg till soligare ställen så besöker jag gärna ett Casino för en Liveturre! 

Hur var din resa under dag 1 – dag 2 fram till finalbord – finalbord till topp 3?
-Kändes stabilt från start, utan några riktiga set backs vad jag minns, utan fick bygga upp min stack sakta men säkert.

Efter dag 1 så befann jag mig i toppen, men rätt så jämnt mellan många spelare där uppe.

Dag 2 fortsatte bra och om jag inte missminner mig höll jag mig i toppen länge och topp 5-10 ändå tills vi har ITM iaf! 

Försökte nyttja min stack och hade såklart en del ”medrigg” som man ska ha för att vinna en turre med 450 pers, även om jag inte kan minnas några brutala utdragningar eller liknande, men det kanske jag har motspelare som gör, haha!
Man har ju en tendens att minnas det bättre om man sitter på fel sida av en suck out!

Kort å gott en behaglig resa 🙂

När kände du att en vinst var riktigt nära?
-Tyckte väl från att vi var 30-40 pers att det kändes som en rimlig möjlighet. Speciellt med 2 bord kvar så blev många passiva, och villel ”ta en plats till”, vilket jag försökte nyttja till att bygga min stack! Åkte på nån smäll här å där, men på det stora hela va det en taktik som funkade bra!

Någon motståndare du hade tufft med på finalbordet?
-Inte direkt sådär, såklart var ju Toffeeman en stark kombattant, som höll på att snuva mig på vinsten i HU, tror han hade en 8 mot 1 chiplead som störst!

Mycket handlar ju om var man läser in på några få bra beslut eller dåliga beslut av en motspelare.

Men fick en känsla av att Benkos var den vassaste på finalbordet, men kan inte riktigt sätta fingret på varför. 

Minns några nyckelhänder från dag 1/2/FT som var avgörande för din vinst?
Slutet av dag ett fick jag komma in bra med top set på floppen, minns inte mot vad.

Men var nog en 140k i potten där (avslutade dag 1 med 280k)

Tidigt dag 2 hittade jag mycket bra löv. Bland annat en AA som kom all-in mot fiskkrokarna för 400k i potten, efter den va jag chipleader på 680k.

Hade nån riktigt stor bluff, där jag satt tom mot Olof Mellberg på river strax innan finalbordet, där jag satte han all-in med knappt halva min stack!

Vad för slags strategi har man under ett 2-dagars event likt denna?
-Ja, vad kan man göra annat än att försöka spela bra poker 🙂

Men försöker vara aktiv och slaskar en hel del! Har inget emot att ta en coin flip eller två tidigt i turren för att bygga lite utrymme. Speciellt online, då man enkelt kan gå vidare till andra bestyr om man åker ut!

Är det live försöker jag nog vara lite mer försiktig, om än aktiv och slaskig, haha!

Förutom dryga €8k vinner du även en fin pokal, en egen avatar och för evig ära och berömmelse – vad värderar du högst?
-Svårt för att säga faktiskt! Även om pengarna såklart är trevligt, så är det ju ingen livs förändrande summa! Pokalen har jag inte sätt tillstymmelse av, men den kanske hittar sin väg hit så småningom om! Möjligheten att kalla sig svensk mästare är nog fan det som känns roligast ändå!!

Vart hamnar pokalen?
-Svårt att säga, vet inte hur stor eller liten den är! Men förhoppningsvis hamnar den hemma hos mig till slut! Gör den det så gissar jag i vitrinskåpet bredvid nån fin whiskey!

Har du fått några grattis hälsningar från pokerspelande polare?
-Tror ingen utom mina närmaste vänner ens visste att jag spelade eller vad jag nickar på Unibet (knappt jag visste själv innan jag loggade in).

Även om de blindat in nån gång här å där, så skulle jag nog inte kalla dom ”pokerspelande polare”!

Vad spelas härnäst, online?
-Oklart, men Unibet skulle väl ha lite större turrar online, då live eventen tyvärr ser ut att bli inställda, så testa vingarna i någon sådan, kanske kan bli aktuellt! I värsta fall blir det väl inget förens det är dags att försvara titeln 😎

Henrik vill också lägga till nedan, med viss tvekan* publicerar vi det:
Vill slutligen framlyfta blindsstrukturen på hela turneringen, oerhört trevlig att det blir spelbart hela vägen in och inte ”allin-bingo” mot slutet som det tyvärr ofta blir online, även på lite mer deepstack och långsammare strukturer, så tycker jag det nästan brukar vara oundvikligt att halva fältet är short mot slutet. 

Ante från hand ett och en riktigt långsam och fin struktur! Nu vann jag för all del, så kanske är lite färgad. Men tror det är den bästa struktur jag spelat med på en online turnering.

Bara heads up tog ju en halvtimme och när det tar slut har vi 180 blinds på bordet!

Men det är klart, alla turneringarna med +400 pers kan ju inte hålla på i 15h eller vad vi höll på i, men helt rimligt för ett SM ändå!

*Skojade bara, inga tveksamheter här inte – klart LEO WAGENIUS ska ha cred för strukturerna, fint jobbat Leo. Synd att du är så jäkla dålig på att rigga rivern till undertecknads fördel bara. 

Lämna en kommentar