Svepof inbjudet till Sveriges Riksdag

En av Svenska Pokerförbundets uppgifter är att arbeta för bättre villkor för pokerspelare i Sverige. Nyligen hade man möte med Thomas Ringbom från Statskontoret, som är projektledare och ansvarig utredare för utvärderingen av den nya spellagen.

Kulturutskottet arrangerar öppen utfrågning

Nu har man bjudits in till Sveriges riksdag där Kulturutskottet arrangerar en öppen utfrågning om spelregleringen den 16 april. Precis som förbundets nya ordförande, Peter Bergman berättade i en intervju här i Seat Open, så visar inbjudan att Svenska Pokerförbundet tas på allvar i de politiska salongerna.

“Spela poker utan orimliga licenskrav”

Peter Bergman, ordförande i Svenska Pokerförbundet kommenterar: “Det är lovande att våra beslutsfattare äntligen anser att Svenska Pokerförbundet är en aktör som ska ha en plats vid bordet när framtiden för spelbranschen diskuteras.”

“Genom flera års arbete har Svepof nått ett läge där vi är den aktör som bäst representerar poker, och då framförallt den delen av pokern som annars förbises. Nämligen klubbpokern eller den s.k gräsrotspokern. Vi i styrelsen kommer givetvis att ta över från tidigare styrelser med att fortsätta arbeta för att vi i ideella föreningar ska få träffas och utöva vår hobby, att spela poker utan orimliga licenskrav. Genom ett förbund med många medlemmar och nära samarbete med pokerklubbar så blir det här arbetet både lättare och mer hörsammat”, avslutar Peter.

Livesändning från riksdagen

På plats under utfrågningen kommer flera ledande personer att närvara som kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L), Spelinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg, Statskontorets generaldirektör Annelie Rooswall-Ljunggren, Anna-Lena Sörenson, särskild utredare för Spelmarknadsutredningen, Branschföreningen för Onlinespel (BOS) generalsekreterare Gustaf Hoffstedt, Spelbranschens riksorganisations VD Jenny Nilzon, och socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S).

Utfrågningen kommer pågå mellan 09.30–12.00 och kommer livesändas på riksdagen.se.

Foto: Inbjudan till öppen utfrågning om spelregleringen

Detta inlägg har en kommentar

  1. Peter Bergman
    David

    Kanske ta upp hur absurt det är med licensen att inte tillåta återbetalning till spelare online i form av rakeback eller annan kompensation. Eller ska förbundet bara vara till för alla som spelar på klubbar runt om i sverige?

Lämna en kommentar