Pokersbergas stjärnor
I helgen spelades första omgången av en rankingserie kallad Pokersbergasvenskan hos den klubb som ligger mig närmast geografiskt. En texas-turre med 2 olika inköpsnivåer, med en tillåten re-entry, där de flesta gick på det högre inköpet. 30k i stacken med 3k i en KIT (kom-i-tid) bonus. Vi började på 100/100 och hade en BB ante som kom igång tidigt.

Eftersom jag vet att jag aldrig kommer att vinna någon turnering i den klubben så valde jag det lilla inköpet och var redo att ta ett skott till när, inte om, det behövdes. För det går bara inte att få till något som håller där. Omöjligt. Det spelar ingen roll på vilket bord man hamnar, det är alltid kallt motståndsmässigt men jag är säker på att jag hamnade vid det roligaste bordet igår, eller det näst roligaste. Det satt ett gäng dårar bordet bredvid med några ikoner som lagt grunden för klubbens sociala nivå.

Inte bara poker

Spelarna i klubben är en blandning mellan seniora hobbyspelare och erfarna SM-finalister där flera har starka band mellan varandra och pokern har varit en gemensam nämnare för dessa spelare som inte bara spelar poker ihop utan även sysslar med andra aktiviteter tillsammans. Padel, pingis och någon bastusession från tidigare på dagen talades det om..  Jag hade en mycket stolt JJ bredvid mig.

När det passar kalendern åker jag gärna till över till klubben, man spelar en gång i månaden och den sämsta utväxlingen för mig blir att man får skratta en del. Iaf inombords, man har ju en image att tänka på.

Det är en drös med sköna individer där, väldigt högt i tak om man säger så och en del gliringar om mindre bra spel hörs ofta mellan borden. Trashtalket, med glimten i ögat, känns igen – precis som att man spelar med sina nära polare.

“Klubbens logga är Q3o så du hajar att det finns en historik att spela klass D-händer”

För även om spelet håller en blandning av hög nivå varvat med sjuka syner alla gator för att sedan dra ut så är det just stämningen som gör sitt. Det finns inga stressade spelsjuka individer som bara vill få in det. Det är en hög stämning och det går inte att bli upprörd när folk inte spelar som ”man ska”… eller ja.. ”Kallee Ankee” spel som det också kallas.
Menar.. klubbens logga är Q3o så du hajar att det finns en historik att spela klass D-händer och att man har satt en sport i att spela med så kallade kreativa händer.

Välorganiserat med högt i tak

Det är just den här typen av poker som jag tycker är charmig, man ser fram emot träffarna, har kul, gnäller på skoj, Friskt (pun) bluff-lovar-visning-vid-fold med glimten i ögat när man needlar någon lättretlig och ens konto blir inte lidande för det är inte så högt spel att du måste panta burkar i 3 veckor och käka nudlar efter en sittning.

Det är samma gäng som åker runt på SM eller på andra klubbar och sprider skratt, och mindre sköna sånger med fel lags ramsor men hela tiden ser till att sprida skön energi runt omkring sig.

I övrigt är allt kring turneringen välorganiserat och som vanligt får man som arrangör acceptera att ens egna spel blir lidande, men det verkar inte vara ett problem här då turneringsledningen har tålamod och spelarna vid TL:s bord förståelse.

Det är Pokersberga det, har ni vägarna förbi så kan jag starkt rekommendera ett besök.

Bilden är lånad från någon sida via google men den visar delar av vad jag gjorde i duschen efter jag kommit hem från Pokersberga.

Lämna en kommentar