Aldrig “fat´n happy”
Poker-SM Live är över för den här gången. Ett arbete som inleddes februari månad har nu kommit till sitt slut och som ni förstår är man någorlunda tom i kroppen just nu. Det är många intryck att ta in, analysera och bilda sig en uppfattning om. Vissa saker var bra, vissa saker var mindre bra och vissa saker var rakt av dåligt.

Jag har sedan flera år tillbaka sagt att jag inte är ute efter att skapa rekord utan mitt mål är att leverera ett så nära hundraprocentigt event som möjligt. Det är för mig viktigare än något annat. Jag vill att varje spelare får ut maximalt värde av sin närvaro under SM.

Klart det är omöjligt att göra alla nöjda, vi pratar ju om pokerspelare – alla är experter på turneringsstrukturer, flöde, logistik, marknadsföring osv. Men det är mitt mål, alla ska ha kul, spela poker och träffa varandra i en miljö, en skön plattform som jag har varit med och skapat. Det finns ett stort egovärde i det och så fort man börjar närma sig målet gäller det att sätta upp nya mål. Förra året var bra, i år kryddade vi till SM med nya attribut. Nya mål. Aldrig vara ”fat´n happy”.

Deltagarantalet över förväntan

På det stora hela så var det såklart bra och att sätta rekord är alltid sköj, man kan ju inte vara något annat än glad när Sviten, 5CD och PLO lockade fler spelare än tidigare. Ska jag vara ärlig trodde jag att vi skulle vara färre spelare totalt sett med tanke på att SM som koncept tappade både en huvudpartner i partypoker som tillsammans med The Gambling Cabin skjutsade in en massa spelare men även att vi tappade den legendariska Stockholmsklubben Krukan som den enskilda aktören med flest inkvalade spelare gjorde mig lätt orolig.

Det visade sig dock att resten av klubbscenen i Sverige fyllde upp det tomrummet som Krukan lämnat efter sig. Några kval här och några kval där genererade en mycket fin svans av klubbspelare som tog sig till Tallinn. Unibet som huvudsponsor gjorde sitt jobb bra och de andra online operatörerna vi fick in som partners kvalade in spelare efter bästa förmåga.

“För vi är lite som AIK. Fundera på vad det kan betyda.”

Om Main Event hade haft 250 deltagare hade jag varit nöjd med tanke på omständigheterna. Nu tangerade vi förra årets deltagarrekord och folk frågar mig varför vi inte köpte in ett par spelare bara för att slå ett rekord. För vi är lite som AIK. Fundera på vad det kan betyda.

Delad börda trippel glädje

I år hade jag mina nya kollegor i Poker Event med mig och det kändes riktigt skönt att dela på ansvarsområdena som finns under ett sådant här event där man behöver finnas på flera ställen samtidigt.

Jesper tog hand om mediabiten vilket omfattade liverapporteringen, fotografen, streamen av diverse finalbord och även intervjuerna. Han gjorde ett mkt bra jobb, trots att hotellets retarderade IT-personal IP-blockade sidorna SeatOpen.se och PokerSM.com i wifi:et och han och Lina fick kämpa med uppdateringarna.

Btw, ett Seat Open som lanserades veckan innan SM. Siffrorna på antal sidvisningar under SM veckan var heeelt sjuka och man märker att folket velat läsa om SM. Sidans utformning kommer att optimeras löpande tack vare den kreativa feedback man fått. Dock skall inte Seat Open jämföras med en annan svensk affiliate nyhetssajt, bägge är unika i sin utformning och målbild. Seat Open skall bestå av redaktionellt innehåll och inte ranka de 10 bästa pokerrummen ”just nu”. Den kommer handla om spelare man kan relatera till i första hand, inte pokerpråffzen som spelar för gazillions i Macau osv. Utan att värdera det redaktionella i det, kul att läsa om ibland men för Seat Open är inte det prio. Så sidan kommer att ha sin egen utformning, på alla plan.

“Vi har flera roliga projekt på gång och jag ser fram emot allt vi kan åstadkomma tillsammans. Bara dom gör som jag säger.”

Sedan hade vi Patric som hade hand om hotellet, dvs. supportade våra gäster vid incheckning. Med tanke på hur det har sett ut historiskt med receptionens kompetens så gick det riktigt bra i år. Patric var även frontman för grupperingen Svensk Poker som är en community där man arrar flertal live-events på svensk mark men som även har en stor klubb i Pokio, den populära cash game appen med maltesisk licens.

Dessa två är precis vad Poker Event har behövt för att kunna ta ett par steg framåt, inte bara gällande SM utan även på andra plan. Vi har flera roliga projekt på gång och jag ser fram emot allt vi kan åstadkomma tillsammans. Bara dom gör som jag säger.

I nästa inlägg nämner jag några direkta förändringar med SM nästa år, de nya turneringsreglerna för ME samt vilka spelare vi INTE kommer att se under nästa SM…

Till bloggen “Mau blandar och ger” »

Lämna en kommentar