Poker Club Tour 2020
Vi på Poker Event kommer under året att åka runt och besöka olika klubbar runt om i landet på Poker Club Tour 2020. Tanken är att möta härliga pokerspelare från gräsrotspokern, berätta om Poker Events breda verksamhet, ta specifika diskussioner gällande SM och andra events vi arrangerar men även mer generella diskussioner gällande lagstiftning, hur spelbolagen ser och verkar i Sverige m.m.

Inga bad beats, inga ”så här borde du ha spelat på turn”, inga tips på vilken sajt som erbjuder vilken sign-on bonus. Bara skönt och konstruktivt surr.

Första stoppet CPT

Första stoppet på vår turné blev klubben i Karlstad där Kjelle, ordförande i Svepof, håller till i en fin lokal med 5 bord. CPT som klubben kallas bjöd på en PLO-turnering där en re-entry var tillåten vilket är en bra lockvara för utomsocknes spelare.

Med oss på tågresan (!) fick jag och min livvakt Jesper med oss Lina O, Kovacs och den Riktiga Nilsson. Resan var… rolig. Jäkligt rolig. Vi hann med en superslaskig liten gryta där jag och Kovacs delade på vinsten. Någon, ingen nämnd, glömde att swisha mig en del av vinsten men både jag och gränsvakten frirullade på inköpet till CPT-turren.

Utöver grytan handlade det mest om att gömma undan den ej tillåtna drycken som inmundigades under resan. Vår väldigt trevliga ”flygvärdinna” anade nog att det fanns en flaska bubbel och annat dryckjom här och var. Vi var dock ensamma i vagnen så ingen tog illa upp med den höga ljudnivån. Vi var ju glada.

Time for some action

Vi hann komma in till stationen, checka in på hotellet, dra en drink som tog 18 minuter att preppa för junioren i hotellbaren innan vi stack till klubben. Väl på plats satt ett gäng från Dalarna och försökte spela CG (håll er till turneringar grabbar) och resten väntade spänt på att turneringen skulle komma igång. Efter ett litet anförande från Kjelle fick jag hålla låda. För att inte vara för mycket i fokus fanns det ingen mikrofon (smart move) för mig. Kjelle fick en flaska Macallan som present och jag nämnde att det fanns MPGA bounties på mig och Jesper.

“Alex Nilsson var på förhand uträknad på grund av punschdoping och Jeppes & Kovacs klonking skills fungerar bara i Stockholm.”

När turren väl kom igång spelade jag, som alltid med bra disciplin och byggde en trevlig stack att jobba med. Jag älskar PLO. Lina hamnade på samma bord som Kjelle och Kjelle älskar floppar lika mycket som jag. Lina fick inte till spelet kan man säga. Alex Nilsson var på förhand uträknad på grund av punschdoping och Jeppes & Kovacs klonking skills fungerar bara i Stockholm.

Som den mest kvalitativa spelaren av oss 5 gick jag så klart längst i turneringen. Supertramp som slog ut Jesper hamnade på mitt bord och hade på sig sina röda MPGA-keps. Han hade väldigt mycket marker men spelade knappt någon hand. Life lesson: när du spelar PLO så måste du se alla floppar kompis!

Fick även Asmir ”mrPlatå” på bordet efter dinner break. Asmir kan träffa floppar. Han kan träffa dom mycket bra. En nyckelpott mellan oss var på en 44A flopp där jag träffade en 4, tog kommandot på flopp och på turn. Asmirs flopp och turn syn skrämde mig och han ställde mig på rivern. En äcklig river där jag såklart kåkade. Ändå hittade jag fold och Asmir visade, vänligt nog, AA.

Mr Platå skeppar turren

Lite senare fick jag in allt på en flopp med 2p och nötfärgdrag. Min trevliga och kompetenta motståndare visade upp floppat set, turn gav mig nötfärg, river gav honom kåk. Runner runner alltså. Jag hatar PLO. Som den socialt kompetenta individen jag är, agerade jag som en, min vana trogen, värdig förlorare och skakade hans tass samt överräckte en röd keps. Innerst inne ville jag såklart bränna upp Karlstad. Asmir förvaltade mina marker väl och stod till slut som segrare av turneringen.

Som den fisk man är ville jag kika på sidospelen men det var fullt på PLO-bordet och på ett annat bord spelades det typ Sökö fixed limit med 2 brädor där klöver 2 var trumf och andra specialspel. Kul med Super-DC men inte just då. Det blev att man satte sig vid ett Svitenbord. Efter 45 min lyckades jag smita undan till hotellet.

Just det, jag lyckades också gula STU på ett inköp. Fy fan vilken härlig resa!

Detta inlägg har en kommentar

Lämna en kommentar