Regeringen skärper regelverket för spel ytterligare

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi höll under förmiddagen en pressträff där han meddelade att man inom kort remitterar en tillfällig förordning om spelansvarsåtgärder som innebär restriktioner för spelandet. Regeringen kommer under dagen ge Spelinspektionen i uppdrag att stärka tillsynen mot olicensierade bolag och vidta konsumentskyddande åtgärder på spelområdet med anledning av det nya coronaviruset.

Regeringens strategi för att möta den ökade riskbilden för svenska konsumenter består av 3 delar – Stärkt skydd för konsumenter, stärkta förebyggande åtgärder samt upprätthållande av svensk lag genom att stänga ute aktörer som tillhandahåller olagligt spel.

Förslag på tillfälliga ändringar

Det förordningsförslag som inom kort går ut på remiss t.o.m. den 7 maj innehåller bl.a. följande förslag om ändringar av regelverket för spel:

· Gränsen för insättningar till ett spelkonto får vara högst 5 000 kronor per vecka och att motsvarande förlustgräns ska gälla vid spel på värdeautomater.
· Det ska vara obligatoriskt för spelarna att ange gränser för speltiden vid spel på kasinospel online och värdeautomater.
· Bonuserbjudanden får uppgå till högst 100 kronor.

Den tillfälliga förordningen, som även kommer att gälla statligt ägda Svenska Spel, föreslås träda ikraft den 1 juni och upphöra att gälla vid utgången av år 2020.

Detta inlägg har en kommentar

Lämna en kommentar