Pokerspelare som gjort upp i ringen

När potterna blir stora, utköpen många och bankrullen krymper kan det vara svårt att hålla tillbaka känslorna. När det dessutom förekommer förolämpningar kring bordet kan “fight prop bets” vara ett lämpligt sätt att lösa situationen under någorlunda civiliserade former. Kevin Hart vs Antonio Esfaniari samt Olivier Busquet vs JC Alvarado är två av “grudge-matcherna” som ägt rum i ringen på senare år.

Kevin Hart vs Antonio Esfandiari

I mars 2019 klev skådespelaren, pokerspelaren och komikern Kevin Hart in i ringen mot pokerproffset Antonio Esfandiari. Ett prop bettet som tog sin början ett halvår tidigare, vid ett pokergame de båda vännerna deltog i där ämnet boxning kom upp.

-Han började snacka skit och gav mej 35:1, närsomhelst om vilken summa som helst, berättar Esfandiari .

-Han tillintetgjorde mej inför hela bordet, något som ledde till att jag var tvungen att ta bettet, fortsätter Esfandiari som fick 6 månader på sig att komma i form.  En tid han tog väl tillvara på med fys- och boxningsträning 6 dagar i veckan.

-Jag trodde verkligen inte att jag hade en chans. Den enda personen i hela rummet som trodde jag kunde vinna var min tränare Audley Harrison. Han var en fantastisk coach och f.d. olympisk boxare (OS-guld 2000 i Sidney).

https://www.instagram.com/p/BwxxqsBl64f/?utm_source=ig_embed

Pre flop trash talk

Matchen föregicks av en hel del psykning vännerna emellan men trots de vänlig tongångarna var det fullt krig i ringen från första sekund.

-Kevin inledde som en “slugger” med massiva överhandsslag och ska man ge honom lite cred så hade jag somnat om en enda av dem hade landat. Tack och lov hade jag förberett mig och visste hur jag skulle handskas med dem. Att bibehålla energi betyder allt i boxning. Han tröttade ut sig själv, jag sparade krafterna till tredje ronden då han var helt färdig, då tog jag över. Det var ett härligt ögonblick, jag kunde inte tro att det var sant, avslutar Esfandiari som tillslut vann matchen på poäng.

Summan för “prop bettet” har de båda kombattanterna valt att hålla internt.

https://twitter.com/JenniferTilly/status/1122291890273939456

Olivier Busquet vs JC Alvarado

21 april 2016 möttes Olivier Busquet och JC Alvarado inne i oktagonen för att göra upp ett bett om ett sexsiffrigt ($) belopp, som legat och grott i sex månader. Alvarado, som hade mest MMA-erfarenhet la upp $150 000 mot Busquet, som var den större men med mindre kampsportsträning av de två.

Matchen, som ägde rum i Syndicate MMA:s lokaler i Las Vegas, avbröts efter 3 ronder då läkarteamet gjorde en bedömning att Alvarado, vars ansikte dröp av blod och med ett öga igensvullet, inte  var i stånd att fullfölja matchen varpå segern tilldelades Busquet på teknisk knockout.

-Jag har så mycket respekt för JC, han är så tuff. Om situationen hade varit omvänd hade jag nog gett upp, kommenterade en nöjd Busquet efter matchen.

  • -Trots att han visste att jag var både större och starkare valde han att genomföra matchen under 3 ronder, avlustar Busquets.

Se hela fighten mellan Busquets och JC Alvarado från Fight Life Media här:

 

 

Lämna en kommentar