GLOBALHAPPI FRÅN MALMÖ TAR HEM TEXAS LOWROLLERN!

Efter 4 timmar 43 minuter stod GlobalHappi som ensam spelare kvar av 164 deltagare i gårdagens Lowroller Texas event.

-Ludvig, stort grattis till din vinst i Lowroller eventet – förutom äran, pokalen, pengarna vinner du även en avatar som talar om att du är en SM vinnare. Förstår att det känns bra?
Ja det var riktigt skoj. En av de segrar jag värderar högst.

-Ge oss en backstory, vem är du i pokerkretsar?
Jag började på allvar för 5-6 år sedan. Då spelade jag på väldigt låg nivå, men genom intensiva studier klättrade jag snabbt uppåt och idag spelar jag strax under världseliten. Man kan väl säga att jag är semiproffs, men inom kort kommer jag förmodligen att köra på heltid. Jag har nått en punkt då jag på allvar vill utmana de bästa i världen och då krävs det 100% engagemang.   

-Du navigerade dig genom ett fält bestående av 164 spelare varav ett flertal namnkunniga motståndare, hur var din resa till finalbordet och hur upplevde du själva finalbordet?
Det gick väldigt mycket upp och ner för mig fram till finalbordet. Det är ofta små marginaler som gör att du går hela vägen. Jag hade några slantsinglingar i början som jag lika gärna kunde ha förlorat och åkt ut på. Finalbordet var väldigt underhållande med en hel del aggressiva spelare, vilket gjorde att jag avvek lite från min normala ICM-strategi. 

-Har du hunnit med att spela något av SM eventen innan och kommer du att spela några fler?
Det är faktiskt första gången jag spelar ett SM-event på Svepof någonsin, men det kommer definitivt att bli fler.

-Brukar du spela på Unibet – åsikt om klienten – åsikt om strukturen på Lowrollern?
Jag har bara kört ett fåtal turneringar innan på Unibet. Klienten har förbättringspotential och strukturen på Lowrollern kunde ha varit lite långsammare för att öka skicklighetsfaktorn. Men jag förstår också att man vill hålla turneringen relativt kort då de flesta har ett jobb att gå till dagen efter.

-Vart ska du ställa upp pokalen någonstans?
Det får bli på en hedersplats någonstans i vardagsrummet. Ett SM-guld smäller ganska högt ändå.

Lycka till med pokerkarriären Ludvig, hoppas vi får se ditt namn figurera bland de andra stora där ute. Där MPGA, MasterBLNG, Happy, MrLidur mfl också knackar på dörren till eliten.

Missa inte dagliga kvalen till de olika SM eventen, start 19.30 varje dag!

LudvigDet här är Ludvig.

Lämna en kommentar