CORNHOLE TOURNAMENT = CORNAMENT!

Poker-SM välkomnar The Cornament som sponsor till årets SM.

Som en del i att skapa en aktivitetshörna intill turneringslokalen i Tallinn med sköna happenings kliver Cornhole ”sporten” in och bygger upp en mindre arena där man kan kasta små påsar med majskorn i diverse hål från diverse avstånd.
Kul? JA!
Hillbilly varning? Fråga dalmasarna från Borlänge, dom lär dregla nu..

Vi fick några ord med Marcus Leto från Uppsala som driver The Cornament.

-Marcus – har du någon koppling till poker?
Jag är en 47 årig Uppsalabo som alltid haft en passion till poker.
Har inga cashar att skryta om, en femtonde plats på CC:s Poker SM 2015 är väl egentligen enda gången som inte lampan lyst gult efter ett parti.
Främsta meriten är väl annars att jag suttit & spelat vid samma bord som Liv Boeree under en hel dag vid WSOP Main Event 2014. Tog mig till tredje dagen och var stolt över det. Det var mina kompisar som hade varit snälla och givit mig det i födelsedagspresent, helt klart en dröm som gick i uppfyllelse. 

Att Martin Jacobson senare vann hela turneringen var ju helt magiskt stort. 

-Berätta om din The Cornament, hur ”stort” är det i världen och varför du valde att satsa på just detta?
Jag har alltid älskat att arrangera turneringar. Allt ifrån klassiska golftävlingar och fotbollsturneringar mitt i stan till VM i Sten-Sax-Påse. När jag var på jakt efter något helt nytt så fick jag tipset av en nära vän att kolla in Cornhole. Redan efter att ha sett ett kort klipp från en amerikansk turnering på Youtube hade jag bestämt mig att sporten var för mig. Det var något med hela energin runt spelet. Minns huvudsponsorns enorma skylt i bakgrunden, ”You can’t spell sausage without USA”. Jag kände där och då att det här är mitt spel.

Nu växer sporten enormt snabbt i USA, det finns en proffsliga & en mängd regionala ligor. 

Marknaden med brädor, bags & merch där alla vill ha sin speciella look på brädan, sin snitthastighet på Bagsen & tur T-shirt har fört med sig en härlig kultur runt Cornhole. 

Det är en sport för alla åldrar, kvinna som man. Det är en del av storheten och anledningen till att det växer snabbt tror jag, alla kan verkligen vara med. 

-Du tror alltså det här kan passa med publiken som är med i Poker-SM?
Poker-SM är ett flerdagars event. Det blir långa dagar för spelarna med mycket sittande. Att vi finns med som en partner nära pokerrummet möjliggör en perfekt aktivitet i pauserna där man får chans att röra sig lite lätt. Någon måste ju tyvärr också åka ut eller åtminstone få någon bad beat som kan göra att det är skönt att komma bort till oss & få kasta lite Bags, kyla av sig tilten lite. Men även omvänt, någon har kanske vunnit en megapot, dragit ut någon stackare & behöver få bort lite adrenalin för att fortsätta spela bra, då kan det vara skönt att gå i väg en sväng & hänga med oss. Några kanske har sina respektive med sig på plats, då kan dom komma till oss & spela lite, hänga med oss och må bra samtidigt som vi hejar fram alla pokerspelarna. 

-Låter som en plan, vad har du för några förväntningar på Poker-SM?
Ser fram mot Poker -SM, blir kul att träffa spelare från olika delar av landet. Höra markerna rassla. Höra tugget och såklart kul att följa Main Event men också spännande att följa lagtävlingen & dom andra eventen. Hoppas så klart också att spelarna kommer bort till oss i pauserna & testa på Cornhole. Några miniturneringar under veckan hoppas jag att vi får till även på vår scen, Cornhole scenen. 

-Så, vad kan folket förvänta sig av spektaklet?
Under SM så kommer alla pokerspelare kunna prova på att spela Cornhole. Vi kommer rulla lite miniturneringar. Ha speciella Air Mail competitions, turneringar och finfin erbjudanden i POP-UP shopen på plats i Tallinn och allmänt skönt häng helt enkelt.
Välkomna till THE CORNAMENT!

Lämna en kommentar