Vilken resa för Karlsson – vinner lagtävlingen också
Publicerad

Johan Karlsson vann inte bara Main Event igår. Tack vare hans insatser i sidoturneringarna plockade han på sig tillräckligt med poäng för att ta sitt lag “Kalma-kerho” till en överlägsen seger i Kings of Tallinn Team Challenge. Han köpte in sig i åtta turneringar totalt, spelade fyra av dessa, cashade i tre och vann två.

Vi träffade Johan i lobbyn på vägen hem från veckans äventyr och fick ta pulsen på vår stekheta svensk och kolla lite hur det egentligen kom sig att han var i lag med tre finnar.

“Jag frågade Mathias Siljander för flera veckor sen om han hade något lag och deras var fullt men så föreslog han att jag skulle hoppa in i detta istället”, berättar Johan som precis hämtat ut mer vinstpengar och ännu en trofé för sina makalösa insatser här i Tallinn.

En trött Johan tar sig hem till Sverige igen efter en makalös vecka under Kings of Tallinn

“Jag spelade två turneringar igår, eller jag spelade ju inte en hand men jag var anmäld för att plocka poäng i dom också.” Johans engagemang för laget i lagtävlingen var enormt. Men sen tog han ju 103,36 poäng totalt. Förutom alla turneringar han inte hann spela på grund av att han var kvar i Main Event så spelade han varje kväll efter det att övriga spelare tog paus. Han hoppade in i turneringarna som startade vid 21 (det vill säga direkt efter Main var färdigt för dagen) och gjorde det bra. Han kom delad etta i event nummer 18 som var en €220 Hyper Turbo med 119 startande och som spelades efter att dag ett i Main var slut. För detta fick han €5 300. Sen kom han på elfte plats i event 25 – €110 Bounty Special för €450 plus bounties. Totalt var han med i åtta turneringar av de 26 event som arrangerades. Det kallar jag engagemang.

“Varje poäng kändes så viktig så jag ville verkligen inte riskera något så jag bad mina lagkamrater köpa in mig i de två turneringarna igår bara för att plocka de poängen också. När vi var tre kvar frågade de om deal men jag kunde inte göra någon på grund av laget så jag sa nej, men heads-up så visste jag att vi hade vunnit lagtävlingen och då kändes det bra att jämna till siffrorna lite”, log Johan som kommer att behöva flera dagar på sig att vila upp sig.

Inte nog med att han inte sov många timmar mellan allt spel, igår när allt var över så blev det en blöt segerfest tillsammans med sina vänner där han dessutom bjöd alla dealers som tagit sig till en närliggande bar. “Det ska dom ha, de har varit grymma denna vecka.” När han väl kom hem och kunde få sig lite sömn lockade vår rapportering och livestreamen för mycket så när vi träffade världens bästa Karlsson på vägen till flyget så hade han sovit tio minuter.

Johans lag “Kalma-kerho” tog 175,75 poäng vilket är 21 mer än tvåan “ONNENPEKAT” som fick 156,71. Vinnarlaget fick, förutom den fina pokalen, dela på €24 618. Tvåorna belönades med €8 205,25. Så det blev ytterligare €6 153 till Karlssons imponerande segercheck här under Kings of Tallinn.

Vi kommer att göra en längre intervju med Johan när han fått sova ut och landa på hemmaplan om finalbordet, Tallinn som spelplats och hans planer framöver.

Återigen. Stort grattis Johan till en fantastisk vecka. Det har varit en ynnest att få följa dig spela poker som till och med hade fått Phil Ivey skakis.

Lämna en kommentar