Johan Karlsson vinner Kings of Tallinn!
Publicerad

Fyra dagar har kommit till sitt slut här i Kings of Tallinn Main Event och vi har korat en segrare efter ett finalbord som skulle ta 12 timmar att spela från start till mål. Men väntan var väl värt det när vi fick se svenska Johan Karlsson lyfta kungakronan efter att ha besegrat hemmaspelaren Ermo Kosk heads-up.

Johan, som vi bekantade oss med redan under Coolbet Open där han kom trea, började finalbordet som trea i chips och hade planen klar. “Min plan var att gå ut hårt och sätta press på mina motståndare och jag hade tillräckligt med marker för att göra det”, berättar Johan efter vinsten.

Och press satte han sannerligen. Detta var Karlssons show rakt igenom. Det kändes som att många av de andra spelarna mest tittade på medan han tog deras marker. Han skulle snabbt jobba upp sig till ledning och därifrån kändes det som att segern var som i en liten ask.

“Jag tycker att motståndet var mycket tuffare dag två och tre eftersom jag hade mer aggressiva motståndare då till skillnad från idag när jag kunde spela aggressivt och inte fick syn så ofta.”

Men även om Johan spelade aggressivt finalen igenom så hade han några tuffa smällar. Han förlorade 10 av 12 flippar idag och därför blev strategin att inte spela ner till showdown.

Med tre kvar hade vi både Johan och Dennis Berglin kvar i finalen och vi hoppades så klart på en blågul heads-up men dessvärre slutade det tvärt för den gode Berglin som förlorade sina marker till estländaren Kosk. Väl heads-up gjorde de en deal direkt eftersom de låg så lika i chips där de tog €105 000 vardera och spelade om €21 900 till vinnaren.

Nyckelhanden för Johan idag var heads-up när han bluffade bort sin motståndare Ermo i en hand som kommer att gå till historien. Läs om den handen HÄR så förstår ni vad vi menar.

Efter den handen gick luften ur Ermo och det tog bara ett par händer till innan de var all-in och Johans fick stå mot Ermos

Klicka HÄR för att komma till vår liverapportering där ni kan läsa om alla nyckelhänder på finalbordet, se bilder, se reprisen av livesändningen och se alla resultat från veckan som varit.

Stort grattis Johan till en mycket välförtjänt seger säger vi på Seat Open!

Plats Namn Land Pris
1. Johan Karlsson Sverige €126 900
2. Ermo Kosk Estland €105 000
3. Dennis Berglin Sverige €55 900
4. Renato Messina Italien €42 880
5. Kristian Zitting Finland €31 200
6. Daniel Belov Estland €20 800
7. Leo Pietila Finland €15 300
8. Johannes Cleven Norge €11 140
9. Borge Dypvik Norge €8 600

Lämna en kommentar